- Pågripelsene er gjort i forbindelse med flere tilfeller av vinningskriminalitet i Rissa kommune, opplyser etterforskningsleder Roy Inge Aas ved Fosen lensmannsdistrikt.

Stjal motorsykler

I juni ble blant annet to motorsykler og en påhengsmotor stjålet fra en hytte på Ålmoen i Rissa kommune. De siste dagene har politiet pågrepet fire personer i forbindelse med saken.

- Verdier for flere titusen ble stjålet i juni. Vi har sporet opp noe av tyvegodset, men vi mangler fortsatt en motorsykkel og påhengsmotoren. Fire personer ble pågrepet og alle er avhørt. Tre erkjenner forholdet, opplyser Aas.

Pågripelsene skjedde ifølge ham uten dramatikk.

Hærverk og tyveri

Fosna-Folket.no omtalte tidligere i sommer flere tilfeller av hærverk og tyveri om bord i de to jernbåtene, «Oscarsborg» og «Værdalen», som ligger på Kvithylla i Rissa. Politiet har nå oppklart saken. De siste dagene har politiet pågrepet én person, mens ytterligere én person er avhørt.

- Begge to er avhørt. Begge har erkjent å ha vært til stede, mens én nekter for å ha gjort noe galt, forteller etterforskningsleder Aas.

Oppklarte innbrudd

På sensommeren har det også vært flere tilfeller av innbrudd og tyveri fra forskjellige bedrifter på Kvithylla i Rissa. Politiet har de siste dagene pågrepet én person, mens ytterligere en er avhørt i saken.

- Det er tre fornærmede i denne saken. Vi anser den som oppklart, men vi har ikke avhørt alle ennå, sier Aas.

Narkotikabeslag

I forbindelse med politiets aksjon ble det også gjort mindre beslag av narkotika.

- Flere av de pågrepne ble tatt med mindre mengder narkotika. Det er snakk om litt hasj, tabletter og noe amfetamin. I aksjonen har vi konsentrert oss om vinningskriminalitet, men narkotika følger ofte med, sier Aas.

Roy Inge Aas