Nå er mannen i 40-årene dømt til fengsel i 20 dager. Han må også betale en bot på 50 000 kroner. Fosningen er i tillegg fradømt retten til å føre motorvogn for en periode på to år.

Kjørte i tre timer

Det var lørdag 1. juli i år at fyllekjøringen fant sted. Fosningen har selv forklart at han hadde kjørt i tre timer, da politiet stanset ham på riksveg 3 i Atna. Mannen ble da målt til 108 kilometer i timen i 80-sonen. Det viste seg imidlertid at fartsovertredelsen ikke var det eneste problemet. Mannen var også beruset. Fosningen avla en blodprøve en halvtime etter kjøringen, og den viste en påvirkningsgrad på 1 promille.

- Ikke påfallende kjøring

Siden fosningen allerede hadde kjørt motorsykkel i tre timer da han ble stanset, la retten til grunn at mannen nok var enda mer påvirket av alkohol da han startet å kjøre. På grunn av usikkerhet knyttet til forbrenning og andre forhold, syntes retten det var vanskelig å fastslå at promillen var høyere enn 1,2. I skjerpende retning la retten vekt på at fosningen fyllekjørte på en høyt trafikkert vei, og at kjøringen pågikk i tre timer.

«Farepotensialet vurderes på denne bakgrunn som særlig stort, selv om det ikke synes å ha vært noe påfallende ved selve kjøringen», står det i dommen.

Ikke vektlagt

Saken ble behandlet som en tilståelsesdom i Fosen tingrett, og fosningen avla en uforbeholden tilståelse. Den siktede mannen er også tidligere domfelt og bøtelagt for overtredelser av vegtrafikklovgivningen. Dette er imidlertid såpass lenge siden at Fosen tingrett ikke vektla dette i straffeutmålingen.

Les mer: