6. juli i år virket det ut som hele verden snudd på hodet. Plutselig var "alle" ute etter å jage virtuelle monstre i nabolagene sine. Så kom reaksjonene om Pokémon Go. Forskjellige politidistrikt i landet skrev flere advarsler som ber de spillende ta hensyn og om å være oppmerksom på omgivelsene. Her på Fosen ble ungdommer angrepet av en nabo som var lei.

Søker du i Google Nyheter får man opp over 1,4 milliarder artikler på verdensbasis om spillet.

Mange finner Pokémoner i forbindelser med skoler og lignende bygg. Noen skoler har også Pokémon-stopp, hvor man blant annet kan kjempe seg imellom, i nærheten. Neste uke starter skolen igjen etter skoleferien. Hvordan vil det nye fenomenet påvirke skolehverdagen her på Fosen spurte vi.

Rissa: Mælan skole

- Vi har en mobilfri-skole, så det skal ikke bli ett problem for oss. Men jeg synes det er et artig verktøy for fysisk aktivitet, sier avtroppene rektor Reidun Momyr.

Osen: Strand barne- og ungdomsskole

- Vi har en mobilfri-skole. Elevene legger fra seg mobilen i skoletiden. Vi har gjort det veldig enkelt, sier en fornøyd rektor, Liv Holand Knutsen.

Roan: Brandsfjord barne- og ungdomsskole

- Det ble diskutert på planleggingsmøtet på torsdag. Vi har prøvd å sjekke ut litt det der med Pokémon, Pokémon stopp og om basillen har kommet hit. Samtidig har vi gjort noen tanker rundt det. Men jeg vil ikke forby det, eller gjøre noe annet før vi får sett på hva det i realiteten er. Du kan ringe opp om en uke, sier rektor Jan Herman Klok.

Leksvik: Vanvikan skole

- Vi har mobilfri-skole, så det vil ikke bli et direkte problem for oss. Men jeg er nysgjerrig på fenomenet og det tror jeg elevene også er, sier nytilsatt rektor Stein Hagen.

Bjugn: Botngård skole

- Jeg vet ikke hvordan det kommer til å bli. Jeg har registrert at mange av våre elever har vært ganske aktive i sommer, men hvordan det blir når skolen starter vet jeg ikke. Vi får håper at de er tilbake i hverdagen og at det ikke blir en utfordring, sier inspektør Tor-Eirik Solli.

Avtroppene rektor ved Mælan skole, Reidun Momyr.
Rektor ved Brandsfjord barne- og ungdomsskole Jan Herman Klok