Rådmannen i Bjugn, Tor Langvold ber i et brev til Sør-Trøndelag fylkeskommune om fylkesvei 721 fra Botngård til Wahlskrysset ved avkjøringen til Valsneset.

Langvold ber om at forsterkning av denne veistrekningen blir tatt med under revisjon av veiplanen, og gjør det klart at Bjugn kommune for mange år siden har forsterket den kommunale veien fra Botngård til industriområdet på Valsneset til ti tonns akseltrykk,

Rådmannen trekker fram at Valsneset industriområde står foran store muligheter til å tiltrekke seg betydelige investeringer i årene framover på grunn av sin unike beliggenhet ved riksvei 1 midt i landet. Det påpekes også at interesserte bedrifter anfører et behov for å ha ti tonns akseltrykk sammenhengende fra Trondheim til Valsneset.

Bakgrunnen for at kommune ønsker oppgradering settes i forbindelse med etableringen av ny kampflybase ved ØHF; at det er viktig å etablere nye, interessante arbeidsplasser i nærområdet til basen for å styrke muligheten for å tiltrekke seg nye innbyggere.