Bandet er kveldens headliner under festivalen Brutal Assault i fortet Josefov i Tsjekkia. Dette er Sentral-Europas største black metal-festival, med 500 organisatorer og 20.000 solgte billetter.

Myter fra Fosen gir inspirasjon

Musikken Slagmaur spiller, beskrives av låtskriver og flerinstrumentalist Rune Røstad som ”avantgarde” black metal. – Vi bruker klassisk musikk, folketoner og eventyrmusikk i moll, og skaper et uttrykk som på mange måter er veldig ”norsk”. Samtidig samarbeider vi med mange andre lokale aktører, og benytter også mye lokalt stoff i tekstene våre. For eksempel er naturen på Fosen sterkt til stede i det vi produserer.

Når Slagmaur opptrer, gir de sine fans et veritabelt horrorshow. Blant det Røstad trekker frem som inspirasjon for musikken og den mørke rammen rundt den, er journalist Terje Dybvik i Fosna-Folket sine sine skriverier om spøkelser og andre uhumskheter på Fosen.

– Våpenskjoldet vårt er Ørlandets kommunevåpen med en varulv lagt oppå, sier Røstad. – Basert på gamle myter, velger vi å tro at det fins varulver på Ørlandet.

Gode kritikker

Siden oppstarten i 2006 har bandet blitt stadig mer profilert innenfor de litt mørkere musikkretsene. De er signert på selskapet Osmose productions, og har gitt ut en rekke plater, med blant annet terningkast fem i Adresseavisen som resultat.

Det er heller ikke første gangen de opptrer i utlandet. Blant annet har de spilt i Tyskland, og skal i november til USA.

På Facebook-siden sin beskriver de seg selv som ”The scariest and darkest black metal band ever to set foot on planet earth”. Det er klart at dette forplikter.

Brutal Assault trekker horder av black metal-fans til fortet Josefov i Tsjekkia. Foto: Sunvemetal