Hva opptar deg mest for tida?

Å komme meg fortest og sikrest mulig frem til Gustavsvik camping i Örebro, Nordens beste campingplass. Jeg er der hvert i år, i likhet med mange andre bjugninger og ørlendinger. Jeg skal være der i halvannen uke med min kjæreste Christin og datter Leah. I tillegg ble det to uker i Torrevieja i Spania nå nylig.

Hva er ditt skjulte talent?

– Jeg er en rimelig bra hobbykokk. Skjønt, skjult og skjult – kroppen røper meg kanskje …

Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg flytta hit da jeg var fem år gammel, så det skjedde jo enten jeg ville det eller ikke. Med mor fra Ørland og far fra Råkvåg havnet jeg på en måte midt imellom. Man kan jo si at jeg ikke kom lenger. Men Botngård og Fosen er en flott plass å bo på. Det er trygt og godt å vokse opp for ungene her, enkle og oversiktlige forhold både på godt og vondt. Naturen er jo fantastisk, og så er det mange fine folk her.

Dersom du hadde hatt en tidsmaskin: Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Jeg ville nok tatt en tur tilbake til Det ville vesten, til cowboyer og indianere og alt det der. Skulle sett om jeg kunne funnet Månestråle. Jeg leste mye om henne og andre westernhelter i gamle dager.

Hva er din største idrettsprestasjon?

– Å klare å dra Gjermund Rekstad inn til seier i et orienteringsløp i første klasse på videregående. Vi var ikke de største atletene, men når man fikk gjøre noe som inkluderte litt hjerneaktivitet, gikk det litt bedre. For øvrig satte jeg en norsk rekord i bueskyting i 1995. Jeg vet riktig nok ikke om rekorden står ennå, da jeg ikke har skutt på 20 år, men jeg tviler på det.

Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Det måtte blitt krigsseilerne fra Fosen. De var igjennom utrolig mye rart, som de aldri har fått noen anerkjennelse for.

Dersom du kunne bedt en hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på middag og en dyp samtale, hvem ville du valgt?

– Jeg tror jeg ville valgt Paul McCartney. I mine øyne er han tidenes største rockevokalist.

Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Hun må være ærlig og ha humor, gjerne være litt romantisk, og så selvsagt være snill med dattera mi. Her vil jeg si at Christin scorer høyt.

Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det må nok være en tur på sjøen i godvær. Deretter gjerne et slag bridge til kvelden, da begynner man å ha en brukbar dag.

Hvis det blir en naturiststrand på Fosen, hvor bør den ligge?

– Den bør nok legges til Brekstad. I Bjugn er det så mye å se på fra før, så det kan være fint at også ørlendingene får noe interessant å feste blikket på.