I tiden mellom 11. og 15.mars skal 36 konfirmanter fra Åfjord og Stoksund menighet ut å gå med bøsser til Kirkens Nødhjelp sin Fasteaksjon, opplyser diakoniarbeider Stine Merete Kjenes i menigheten.

- Menighetene i Norge går på nytt sammen for å hjelpe mennesker, blant annet i Europa. Ta dem vel i mot, ungdommene er vår fremtid og la dem få merke at vi heier på dem for den viktige innsatsen de gjør, sier hun.

40 000 bøssebærere

Den 15.mars går 40 000 av landets konfirmanter ut med bøsser til Kirkens Nødhjelp sin fasteaksjon.  Kirkens Nødhjelps fasteaksjon har blitt arrangert siden 1967 og har som mål å samle inn penger til dem som trenger det mest, og å forandre årsaker til nød gjennom beslutningspåvirkning.

I årets aksjon trekkes særlig eksempler fra Kirkens Nødhjelps katastrofearbeider frem. Fordi vann er prekært for mennesker i nød, er vann noe av det aller første Kirkens Nødhjelp stiller med i katastrofer.

- Takknemlig for dugnadsånden

Kirkens Nødhjelp er nå på plass i Syria, Serbia, Nord-Irak, Sør-Sudan og mange andre land. Organisasjonen har også slått alarm om håpløse humanitære forhold i provisoriske flyktningleirer på grensa mellom Makedonia og Hellas.

- Vi i kirkens Nødhjelp er svært takknemlige for dugnadsånden og givergleden vi opplever i det norske folk. Et par timers innsats med bøsse på aksjonsdagen, gir mange av verdens mest sårbare mennesker muligheten til å jobbe seg ut av fattigdom, og muligheten til å reise seg i krig og katastrofer, sier Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.