Marine Harvest Norway, verdens ledende sjømatselskap, vurderer å leie et område på 13,5 mål i Gullvika i Bjugn. Det er Bjugn kommune som eier området som i sin tid ble anlagt som industriområde under ordfører Alf Nebb.

Økt aktivitet

- Vi har hatt en opsjonsavtale for området i fem år. Nå vurderer vi å inngå en leieavtale for deler av dette området, sier stamfiskansvarlig Roar Simonsen i Marine Harvest Norway.

Selskapet holder i dag stamfisk ved totalt ni lokaliteter og to strykestasjoner i Norge. Det er ST Stamfisk som fra før av holder til i Lysøysund i Bjugn kommune. En eventuell leieavtale i Gullvika vil bety ytterligere aktivitet i årene som kommer.

Mulige synergieffekter

- Alle prognoser tilsier at veksten i stamfiskproduksjon kan bli to til fem ganger så stor som i dag. I tillegg ser vi at deler av produksjonen vår kan skje på land. Dette handler om å posisjonere oss riktig for framtida, sier Simonsen.

Beliggenheten i Gullvika gjør det mulig å trekke veksel på annen virksomhet selskapet har i Bjugn, dersom ny leieavtale blir inngått.

- Gullvika ligger nært sjøen og aktivitetene våre. Her er det mulighet for synergieffekter i framtida. Næringa vokser, og vi må bygge for veksten som kommer. Da trenger vi mer plass, sier Simonsen, og understreker at det ikke har blitt tatt en endelig avgjørelse enda.