Første onsdag i hver måned vil veileder Eva Grøntvedt fra NKS Veiledningssenter for pårørende til rusmiddelavhengige i Midt-Norge sette kursen for Brekstad, der senteret onsdag 2. november for første gang tar imot til samtaler. På Brekstad har man fått låne kontorfasiliteter ved Ørland Medisinske Senter.

- Etableringen skjer i et meget godt samarbeid med leder Sigrun Klausen ved Ressursbasen, sier Eva Grøntvedt til Fosna-Folket.

Tilbud for hele Fosen

Fra før har Veiledningssenteret månedlige konsultasjonsdager i Kristiansund, Orkanger og Ålesund. Forrige uke ble det startet et tilsvarende tilbud på Røros, og etter jul står Namsos på programmet. Det understrekes at tilbudet på Brekstad ikke er begrenset til Ørland, men er ment som et regionalt tilbud for Fosen.

Livssynsnøytralt

Etableringen på Brekstad er ment som et tilbud til alle som opplever å ha nær tilknytning til noen som er avhengig av rusmidler, som for eksempel ektefelle/samboer, barn, foreldre, besteforeldre, søsken og kolleger. Tilbudet er livssynsnøytralt, gratis og uten henvisning for de pårørende.