Det er Idrettsrådene i de ulike kommunene som har valgt ut sine kandidater til hedersprisen. Disse fikk nå fredag kveld sine utmerkelser under ei forestilling ved Clarion Hotel & Congress i Trondheim.

Arrangementet er en del av femårsjubileet til Idrettens Hederskveld i Sør-Trøndelag.

Fosninger som hedres er: Marius Ulleberg fra Bjugn og klubben FK Fosen. Om ham skriver de i vurderinga at han sjøl var en habil fotballspiller i unge år. I voksen alder har han engasjert seg både som trener og på administrativ side.

Fra Osen og Steinsdalen Idrettslag kommer Petter Dahle. Petter sørget for å gi datidas Osen Idrettslag deres arena. Han kjøpte grunnen til Ørin og gav det til idrettslaget. Laget fikk fotballbane, løpebane og seinere hinderløype. Folket i Osen pleier blant annet å samles her under Osenhælja.

Rissa kommune er representert ved  Idar Aune fra Stjørna IL. Fotball og friidrett var hans areaner. Han har vært inne på på trenersida, vært med på å bygge lysløypa på Haugamyra.  og han er fremdeles med og støtter opp om breddeidretten som medarrangør av skøyteaktivitet, som badevakt under undommens ettermiddagsbadinger.

I Roan har de valgt Morten Nerdal. «En fantastisk person som det finnes alt for få av» skriver de som har innstilt ham. Han stiller opp uten spørsmål og fungerer som alt fra vaktmester til supporter som heier barna fram.

Veteranen og ørlandsfotballens gudfar, Helge Pedersen fra Ørland Ballklubb, er ørlendingenes kandidat. Sjøl var han aktiv både i fotball og terrengløp. Han er leder, oppmann og baneansvarlig.

Åfjordingen Odd Petter Hosen i Åfjord Idrettslag spiller for sjettedivisjonslaget i fotball. Han har vært aktiv i idretten i over 40 år. Det er spesielt innen fotballen han har utmerket seg, som spiller, lagleder, trener, spillerutvikler, planlegger, økonom og anleggsbygger.

Ørlendingen Hanne Husdal fikk som en av seks fylkets idrettsstipend for sine resultater innen bueskytingen. Fjortenåringen konkurrerer på laget til Geitastranda.

Ildsjelprisen er idrettens hederspris for fortjenestefullt arbeid for idrettens sak. Sør-Trøndelag Idrettskrets har satt opp følgende kriterier for å vinne prisen:

Vedkommende skal være en god representant for trøndersk idrett, et forbilde for andre og en person/personer som gjør det lille ekstra – en forskjell. Kandidaten skal være en pådriver for et sunt og trygt oppvekstmiljø, ha gjort en innsats for fysisk aktivitet og god helse.

Han eller hun skal være en representant for en åpen og inkluderende idrettskultur som arbeider med glede, helse, felleskap og ærlighet som rettesnor.