Foto: Kristin Sæther Danielsen

Brannen på Drageid leirskole på Seter i Osen, som startet onsdag formiddag, er nå under kontroll. Alle personer på området skal være gjort rede for, og ivaretatt på utsida av byggene.

Elever fra Gjølme, Orkanger og Evjen skoler i Orkdal  er på stedet. Orkdal kommune har nå lagt ut følgende melding på sin nettside: "Det er tatt en beslutning om at alle 7. klassingene som er på Drageid leirskole reiser hjem til Orkdal i dag. Busser er på vei. Elever og lærere får møtes sammen med foreldre/foresatte umiddelbart etter ankomst Orkdal. Elevene ved Orkanger barneskole møtes i Orkdal rådhus, kommunestyresalen. mens elevene fra Gjølme og Evjen skoler møtes ved sine resepektive skoler. Bussene med elevene er forventet til Orkanger ca kl.18.30 - 19.00.Elevene ved Orkanger barneskole kommer til Orkdal rådhus, kommunestyresalen. mens elevene fra Gjølme og Evjen skoler kommer til sine resepektive skoler."

Klokka 9.44 fikk 110-sentralen i Nord-Trøndelag melding om brann på leirstedet. Ifølge 110-sentralen er brannvesen fra Lauvsnes på stedet, i tillegg til tre andre mindre depotstyrker.

- Hybelhuset på leirskolen kan ikke reddes, og er i ferd med å brenne ned. Det er for øvrig ikke mobildekning på stedet, slik at kommunikasjonen er vanskelig, sa operatør Terje Strømmen i 10.30-tiden i dag.

En nødrakett forårsaket brannen.

Fosna-Folket kommer tilbake med mer.