- For å drifte ny idrettshall skal det kuttes tre millioner kroner årlig i kommunens driftsbudsjett. Det er for tidlig å belaste kommunes økonomi. Ørland Arbeiderparti stemte også for byggingen av Ørland Arena i kommunestyret sist uke, og mener det trengs flere spilleflater, men det er ikke forsvarlig å bruke tre millioner kroner på drift av Ørland Arena i 2018, sier Arbeiderpartiets Gunnhild Tettli.

- Viser en nullvekst

- Vi la også frem forslag om tre tilleggspunkt, som alle ble nedstemt. Det ene var at kommunens budsjett ikke skal belastes før tidligst i 2019, vi ønsker altså en utsettelse fordi vi mener det ikke er forsvarlig å bygge nå, sier Tettli.

Hun viser til rådmannens budsjett for 2017, og mener at kommunen ikke kan bruke 3 millioner på drift av Ørland Arena i 2018. Hallen må ikke gå utover tjenester som helse og oppvekst, mener hun.

- Budsjettet viser en nullvekst og innstramminger og nedskjæringer. Heldigvis vil ikke Ørland Arena belaste kommunens budsjett i 2017, men vi ser at det da blir store økonomiske utfordringer å bruke 3 millioner kroner på drift av Ørland Arena i 2018. Vi klarer ikke å se hvor vi skal hente pengene i et allerede stramt budsjett, sier Tettli.

Arbeiderpartiets andre forslag var å ikke selge toppetasjen på Librasenteret, og det tredje forslaget var fri halleie for barn og ungdom.

Vil ikke at regninga skal gå til brukerne

- Det er billigere for kommunen å ta opp et større lån enn å selge og dermed tape leieinntekter samt å leie nye lokaler til kirkekontor. Fri halleie for barn og ungdom er et viktig punkt for oss. Vi vil ikke at regninga for en dyrere hall skal gå til brukerne, nemlig barnefamiliene, sier Tettli.

Det stilles også spørsmål blant lokalbefolkningen om hvor anleggstrafikken skal gå inn til den nye skolen og Ørland Arena i byggeperioden. På sosiale media har debatten rast, og flere har gitt uttrykk for at de er bekymret over antall parkeringsplasser og barnas sikkerhet.

- Området er for lite til å huse både ungdomsskole, to haller og barneskole. Det er et stort behov for flere parkeringsplasser, men vi mangler areal. Vi er bekymret for trafikksikkerheten for gående og syklende både i forhold til personbiler og ikke minst busstrafikk når anlegget blir ferdig, sier Tettli.

- Belaster kommunens økonomi for mye

Når lagene må betale for å leie hallen til trening, vil nok treningsavgifter og kontigenter øke, påpeker hun:

- Med flere barn, og kanskje barn som går på flere aktiviteter, vil dette merkes godt i lommeboka til barnefamiliene.

Hun skryter av næringslivet for at de har bidratt til sponsing, men mener likevel at kommunens økonomi ikke må belastes enda.

- Det er godt å se at vi har et næringsliv som ønsker å bidra. Likevel mener vi at dette belaster kommunens økonomi for mye, og at vi bør vente til tidligst 2019. Med økt befolkningsvekst blir kommunens økonomi bedre, sier Tettli.