Natt til lørdag kjørte Stadsbygd ned til Oslo og Ekebergsletta for å delta i Norway Cup. Etter åpningsfest lørdag stilte Stadsbygd/Vanvik gutter 16 til start mot Holmlia søndag formiddag. Kampen endte med 2–1 tap. Stadsbygd jenter 17 fikk det heller ikke til i sin første kamp. De måtte se seg slått av Os 0-6.

Tross tap så er den lokale campen i godt humør.

- Det er strålende sol. Bare fryd og gammen her i Oslo. Gutta koser seg og de voksne koser seg, er rapporten fra trener for guttene Geir Solem.

Spiss Torbjørn Bjørnsvik er enig. I en by som Oslo, spesielt under fotballcup, er det nok å gjøre uten om fotballen.

- Norway Cup er kjempeartig. Vi har det veldig bra her. Oslo er en stor by som det er lett å gå seg bort i -og det har vi gjort et par ganger

Shopping og fotball

Fra jente-leieren meldes det om samme stemning, men de legger til et par solbrente deltagere.

- Sosialt så scorer Norway Cup 10 poeng. Det er fine jenter å ha med på tur. Det er nok å gjøre. Vi har funnet ut at jenter og shopping fungerer veldig bra, ler trener Steinar Hansen.

Lagkaptein for jente Ida Johansen er helt enig med de tre andre. Norway Cup er fantastisk.

- Dette er kjempespennende. Vi har aldri vært her før. Jeg kunne godt tenkt med å bli her, men vi må vel hjem.

Ny start

Begge lag hadde lagmøter etter gårsdagens kamper. Begge lag fikk beskjed av sine trenere at dette ikke var godt nok, og ble spurt om de hadde motivasjonen til å vinne. Spillerne var enig med sine trenere. Bjørnsvik forteller at det tok laget 40 minutter før de var i gang med spillet. De var ikke på ballen, det samme melder Johansen om sitt lag.

- Vi var rett og slett for snille mot de andre, sier Johansen.

Mandag ettermiddag og kveld er det igjen tid for kamper og begge lag er innstilt på at de har gjort de endringene som skal til. De har funnet tilbake gløden ved sporten og skal gi det de kan.

- I dag er vi gira og ivrig på å spille.