Rema 1000 har invitert ulike lokale produsenter til å selge sine varer i en lokalmatkrok i sin butikk på Lade Arena.

Økologisk is

Reins Kloster A/S fra Rissa lager den økologisk isen Rein Iskrem.

Isen lages helt fra grunnen av med melk fra Reins Kloster gård, fløte fra Rørosmeieriet, egg fra Ørland og jordbær fra Rissa.

Det benyttes verken farge eller kunstig aroma. Derfor inneholder blant annet jordbærisen hele 31 prosent jordbær og karamellen som vi finner i karamellisen lages av isprodusenten, og i vaniljeisen brukes det hel vaniljestang.

Denne måten å lage is på er ikke vanlig i Norge, da de fleste benytter seg av halvfabrikata.

Blåskjell

Snadder og Snaskum starta blåskjellproduksjon i 1980 og er således eldst i bransjen i dag.

Bedriften har pakkeanlegget på Kvithyll i Rissa og sysselsetter 11 årsverk. Her har bedriften reint friskt sjøvann fra 100m dyp nært innen rekkevidde. Blåskjella får stå i kar med gjennomstrømming av dette sjøvannet siste tida før pakking. Blåskjella pakkes i 1kg’s nettposer som for det meste legges i 10kg’s isoporkasse med rikelig med is oppi.

Bedriften har ry på seg å være leveringsdyktig og å levere kvalitetsskjell. Bedriftens skjell er av de best betalte både i Norge og i utlandet. Under Den Norske Skjellkonferansen i 2004 ble bedriftens skjell fra Verrasundet kåra til Norges beste. Konklusjonen var helt enstemmig at disse skjellene sto i en klasse for seg.

I uke 48 er det Guri Kunna sin tur til å presentere et utvalg av sine produkter på lade Arena.