Arbeidet med vegen er helt i sluttfasen, mens arbeidet med vegen oppover til Storheia er i sin spede begynnelse.

– Adkomstvegen er så å si ferdig, bekrefter byggeleder Rolf Sterten.

Utfordrende

Byggelederen fra Statkraft har fulgt hele prosjektet fra Johs. J. Syltern AS tok fatt på avkjørselen ved Austdalsvatnet på fylkesveg 715 i fjor høst. En vinter med velsignet lite snø har gjort at andre utfordringer har vært lettere å overkomme. Det viste seg at traseen hadde mer løsmasser i botn enn først antatt, og det har gjort arbeidet vanskeligere.

Brakkeriggen som Sterten har kontor i står i Garabrekka. En ny brakkerigg som tilhører Veidekke kommer snart opp på toppen av ankomstvegen.

Samband

En utfordring i området er dårlig mobildekning. Sterten forteller at det skal komme opp ei mast med sambandsutstyr som blant annet vil sørge for at mobildekninga blir bedre. De vil også få på plass fiber. Veidekke er sånn smått i gang med å forberede arbeidet med vegnettet som skal gå inne i den tidligere villmarka. Det vil spre seg i tre såkalte strenger, en C-, en B- og en A-streng. Førstnevnte er den som de tar til med innledningsvis. Av sikkerhetsgrunner er en restriktiv med ferdselen mens byggearbeidet pågår, men byggeledelsen har en dialog med grunneiere, hytteeiere og andre brukere.