De to siste sesongene har det på grunn av snømangel ikke vært aktivitet i alpinanlegget i Haugsdalen i Rissa. Denne vinteren er det håp om at trekket kan settes i gang.

Må kontrollere wiren

- Det er uvisst når vi kan komme i gang. Vi må ha kontroll av wiren først. Det er Statens jernbanetilsyn som er kontrollmyndighet, og det er det bare et svensk firma som kan utføre kontrollen. Den går ut på å gjennomlyse wiren for å finne ut om noen av trådene er brutt. Uten en slik kontroll får vi ikke driftstillatelse, sier styreleder i Haugsdalen skisenter Kjell Olav Nyheim.

Anket

En slik gjennomlysning må foretas hvert andre år.

- Vi mente vi ikke behøvde en slik kontroll nå siden trekket ikke har vært i drift på to år, men det fikk vi ikke medhold i. Vi anket avgjørelsen, og like før jul fikk vi svar på anken som ble avslått, sier Nyheim.

Nå venter han på at det svenske firmaet skal melde sin ankomst for å foreta kontrollen.

- Dette blir en kostnad for oss på 20-30 000 kroner. Det er mange penger for oss når vi ikke har hatt driftsinntekter på to år. Utgifter har vi selv om det ikke er drift, blant annet til forsikring og noe strøm. Og ikke nok med det, så hadde vi innbrudd i garasjen i for høst. Ikke noe ble stjålet, men de ødela porten for å komme seg inn, sier en noe oppgitt styreleder.

Vil ha bløtsnø

Det har kommet en god del snø i Haugsdalen, men det er fortsatt behov for mer.

- Vi har kjørt tråkkemaskina, og vi har fått til et bra grunnlag. Men vi trenger fortsatt mer snø, og helst bløtsnø, sier Anders Dybdahl som er heiskjører og tråkkemaskinsjåfør i Haugsdalen.

Han forteller at det nå vil bli kjørt opp løype ut til Steindalen for dem som foretrekker bortoverski.

MER Å LESE: Lager Fosens beste skiføre