Det var nok flere som satt ettermiddagskaffen i halsen da Meteorologisk institutt gikk ut med en svært uvanlig Twitter-melding rundt klokken 14 mandag.

– Det har vært mildt for årstiden flere steder i landet. Denne uka er det spesielt kysten av Trøndelag og Helgeland som får varmluften, skriver meteorologisk institutt på sin Twitter-konto.

De skriver videre: - Varmen fraktes med østavinden og på de stedene som får litt ekstra kraftig blåst, blir det mulig for tosifrede plussgrader onsdag og torsdag.

Har vi dekning for tittelen?

Tosifra langt ute i november? Det høres merkelig ut...

Dette måtte vi rett og slett ringe inn til Meteorologisk institutt for å få mer informasjon om.

– Har vi dekning for den tittelen vi tenker å kjøre her?

– Hehehe. Det er litt spennende den temperaturen nå. Du har luften over oss som er mild, blandet med den har vi vinden på bakken som gjør at vi kanskje ikke får helt gleden av temperaturene. Så den tittelen er kanskje ikke helt bankers, sier vakthavende meteorolog, Terje Alsvik Walløe.

Han forteller at vi kan forvente enkelte dager med temperaturer opp mot ti grader og stabilt vær i uken vi er inne i.

– Selv om temperaturene viser tosifret vil vi nok ikke oppleve det på grunn av vinden og kort tid med sol, sier Walløe.

Liten kuling

– Så shortsen kan ikke pakkes frem igjen?

– Noen kan nok være tøffe og gå i shorts, men med vind fra sørøst som tar ganske godt der oppe, vil man nok merke at det er kaldt. Men det er fint vær i vente med klar himmel og sol. Man kan ikke vente sommervarme midt i november, selv om de temperaturene vi venter nå ikke er veldig vanlig.

Han forteller at det ventes liten til stiv kuling i utsatte steder, mens i tettbygde strøk vil folk oppleve frisk bris.

– Det er dere trøndere som får det finest fremover med mye sol og fint vær. Dere er værvinnerne denne uken, sier Walløe.