– I slutten av forrige uke ble enda en mann pågrepet i et annet politidistrikt i forbindelse med oppbevaring og distribusjon av overgrepsmateriale som omhandler barn, sier etterforskningsleder Roy Hoøen i en pressemelding utsendt av Sør-Trøndelag politidistrikt.

Mannen ble pågrepet på bakgrunn av de eksisterende sakene hvor ytterligere seks menn er siktet for lignende forhold, opplyses Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Den taktiske og tekniske etterforskningen fortsetter denne uken med nye avhør av siktede og vitner. De tekniske undersøkelsene blir videreført, og forventes å fortsette i lang tid framover. Det er et stort og krevende arbeid å gjennomgå alle beslagene. Vi utelukker ikke at det vil bli flere pågripelser i tiden framover, opplyser etterforskningslederen.

Går gjennom millioner av bilder

Saken startet da Fosen-politiet fikk en sak fra Kripos. I begynnelsen av april gikk politiet til pågripelse av en mann i 40-årene. Politiet fant millioner av overgrepsbilder og flere tusen overgrepsvideoer av barn hos mannen fra Fosen.

Les bakgrunn for saken: Fant millioner av overgrepsbilder av barn hos mann fra Fosen

Etter pågripelsen av fosningen i april, har etterforskningsgruppen jobbet intenst med å gå gjennom de enorme mengdene med bilder og videoer.

– I forbindelse med gjennomgangen av materialet, har vi kommet over flere personer, som har oppbevart overgrepsbilder, sa Roy Hoøen 11. juni.

– Ingen flere fra Fosen

I mai ble ytterligere én mann fra Sør-Trøndelag pågrepet og fengslet i saken. I starten av juni ble en mann fra et annet politidistrikt også siktet i saken. Onsdag forrige uken ble tre nye menn fra Sør-Trøndelag siktet i saken. Disse ble torsdag i forrige uke varetektsfengslet.

– Totalt seks menn er nå siktet. Det er ingen flere personer fra Fosen som er siktet, sa Hoøen til Fosna-Folket 11. juni. Nå ytterligere én mann pågrepet i saken.

Les mer om saken: Siktet fosning: – Jeg angrer

Les også: Så mange er pedofile