Samtidig holdes det en mini-konsert for publikum som tar seg opp til hula for å overvære innspillingen, og det inviteres likegodt til grillfest før selve konserten og innspillingen starter.

- Et spektakulært sted

- Vi synes det var en veldig bra idé, det blir en flott tur. Det er ikke så lenge siden vi var på Stokkøya og spilte, etter det har ideen ligget langt fremme i panna, sier Petter Vågan som er mannen bak The Fjords.

Vågan står selv for vokal og gitar, mens han har med seg tre musikere på bass, synth og trommer når han spiller live. Til innspillingen skal lyskunstneren Pekka Stokke ved hjelp av lasere, lys og prosjektorer forandre Harbakhula til et spektakulært skue, og det hele skal foreviges av filmselskapet Helmet, forklarer Vågan.

Selv tror Vågan det blir et vakkert skue i Harbakhula når Pekkas lasere får gitt sin effekt etter solnedgang.

- Han er utrolig flink. Vi tenker at sola er nede eller at den er sånn høvelig borte da vi skal starte, slik at lysene til Pekka får mest mulig effekt.

- Naturlig amfi

Vågan forklarer at innspillingen først var tenkt å foregå i Nidarosdomen, men valget falt tilslutt på Harbakhula.

- Det er jo et spektakulært sted, en svær hule. Det blir som et naturlig amfi, og passer bra når vi ønsker et sted med mye klang, sier Petter.

Låta det skal spilles inn musikkvideo til heter Anaesthesia, og er fra The Fjords første utgivelse.

- Anaesthesia er en klangfull ballade fra debutskiva. Det er ikke alt som blir fint når det blir for mye klang, men vi tror dette skal bli bra, sier Petter.

- Tar i mot bærehjelp

Før klangen og stemningen starter for fullt, så skal det bæres opp utstyr. Mye utstyr.

- Vi tar gjerne i mot litt bærehjelp, ja. Det er et lite bratt stykke på slutten, og man bør vel kanskje helst ha ei hånd ledig. Vi får ta med fjellsko så vi er sikret et godt grep. Dette blir en fin balanse mellom hva vi vil ha og hva vi orker å bære, sier Petter.

Når bæringen er unnagjort og riggingen er klar, blir det også en liten grillfest ved hula.

- Vi ønsker alle hjertelig velkommen, det koster ikke noe og vi tenkte vi skulle grille før konserten starter, så om man ønsker å finne på noe litt annerledes en lørdagskveld så er det bare å hive seg med, sier Vågan.