Asphjell, som sitter i justiskomiteen på Stortinget, var nylig på besøk i Ørland. Der møtte han blant annet partikollegene Knut Ring og Kirsti Leirtrø for en samtale om framtida for Fosen tingrett. Og Asphjell er tydelig på at han vil forsvare tingrettens eksistens både på Stortinget og i justiskomiteen.

- En foregangsregion

- Fosen er en foregangsregion i politireformen, poengterer Asphjell, og mener det i seg sjøl er et argument for å bevare den fysiske nærheten det i dag er mellom hovedkontoret for Fosen lensmannsdistrikt og Fosen tingrett.

Kommunikasjon

I stedet for å bruke argumentet om at effektiv kommunikasjon mellom Brekstad og Trondheim tilsier at tingretten kan legges ned, så mener Asphjell man heller bør se det motsatt vei. I de tilfeller man trenger kompetanse fra et større miljø i Trondheim, så kan det lett skaffes til veie fra Trondheim.

- 400 år med tradisjon

Både Asphjell og hans lokale partifeller trekker også fram at dagens lokaler for tingretten på Brekstad er av relativt ny dato, og ligger kommunikasjonsmessig godt plassert for reisende både fra øyregionen og Trondheim.

- Det ligger 400 år med tradisjon bak Fosen tingrett, avslutter stortingsrepresentant Jorodd Asphjell. Den tradisjonen vil han beholde.