Ny barneskole skal bygges på baksida av Ørlandshallen, og Ørland Arena skal bygges mellom Ørlandshallen og Ørland ungdomsskole. På begge steder ligger det fotballbaner som vanligvis er i flittig bruk under Sparebankcupen. Byggeprosjektene kan gjøre opp til fem baner utilgjengelige under cuphelga til neste år.

Viktig med konsentrerte spillearealer

– Det er klart at det kommer til å bli et problem, sier Gunnhild Tettli, lokalpolitiker for Arbeiderpartiet i Ørland. – Vi ser behovet for utbedringer. Men vi foreslo en annen plassering av barneskolen, og at Ørland Arena ikke skal bygges nå, eventuelt på en annen tomt enn den som er utvalgt.

Tettli ser ikke bort fra at man kan finne andre baner å ta i bruk.

– Men det er jo det å ha alt fortettet, innenfor et lite og lett tilgjengelig område, som er noe av styrken til Ørland Sparebankcup.

Utsikt mot 2018

Arild Risvik, som er leder både av Ørland ballklubb og av Sparebankcupen, vil ikke svartmale.

– Men at det kan bli et år med redusert deltakelse, ser jeg ikke bort ifra, sier han. – Vi i styret i ballklubben er heldigvis i god dialog med kommunen i forhold til den situasjonen som kan oppstå.

Han er opptatt av å se frem mot 2018, når cupen feirer sitt 30-årsjubileum.

– En cup som har holdt på i 30 år, og som fremdeles har økende deltakelse, må man kunne kalle en stor suksess. Jeg forventer at baneproblematikken i alle fall er løst innen 2018, så vi får til en skikkelig bra cup i jubileumsåret.

– Vi må være kreative

Varaordfører i Ørland kommune Finn Olav Odde (Sp) mener man bare må brette opp ermene og være litt kreative, så finner man en løsning.

– Man greide å få til NM i pistol her på Ørlandet uten at det akkurat lå til rette for det på forhånd. Vi har Lundavoll, vi har Ottersbo, vi har Uthaug, vi har nok av områder der det går an å spille fotball hvis det trengs. Det er jo heller ikke nødvendigvis slik at cupen må fortsette å vokse i det uendelige. Jeg tror også ballklubben er innforstått med at man må vurdere hvor «taket» skal være, tatt i betraktning at vi er en liten kommune og at stadig vekst krever stadig flere frivillige. Men å opprettholde denne flotte cupen slik som den er i dag, mener jeg bestemt at vi skal greie.

Odde understreker videre at flerbrukshallen Ørland Arena er ment å favne all idretten i Ørland kommune, fotballen inkludert.

– Dekket i den nye hallen skal kunne brukes også til fotball. Vi satser på å få til tre spilleflater, der man for eksempel vil kunne arrangere kampene i «knøtteavdelingen» under Sparebankcupen. På sikt blir Ørland Arena et løft for hele den lokale idretten, og utfordringene i 2017 er vi allerede i gang med å finne løsninger på.