Thea har vært glad i å synge så lenge hun kan huske. Allerede som fireåring ble hun med i kulturskolen i Ørland, og interessen har på ingen måte avtatt siden den gang.

- Jeg synger nesten hele tiden, forteller Thea.

Innholdsrikt år

Nå som sommerferien er i emning blir det trolig litt mindre sang, særlig gjennom kulturskolen hvor Thea synger én dag i uka. Da kan Thea hvile stemmen litt, mens hun ser tilbake på et svært innholdsrikt kulturår med mange opptredener. Kulturskolen har arrangert Lørdagskafé en gang i måneden, og her har Thea framført flere låter. Hun har også underholdt på helsesenteret, Vinterfestuka, 17.mai-feiring i Bjugn og pensjonistkafé med sin varme og flotte stemme.

Gospelmusikk

- Jeg synes det er veldig kult å stå på scenen, særlig hvis vi er flere som synger og spiller samtidig, sier 14-åringen.

Det er derfor midt i blinken for Thea å være med kulturskolens årlige samspill, hvor elevene har fire uker på seg til øve mot en stor konsert. I år var temaet det glade 80-tallet, forteller Thea.

Rundt juletider oppdaget sangtalentet en ny side ved stemmen sin. Hun fikk en forespørsel fra sanglæreren sin om å bli med på ei øving med Ørland gospelkor.

- Jeg trivdes veldig godt med koret, og synes de var kjempeflinke, forteller Thea.

Midt i blinken

Under gospelkorets julekonsert i Ørland kirke i fjor ble Thea «hyret inn» som både solist og korist.

Her framførte de kjente og kjære julesanger.

- Det ble julestemning, sier Thea som synes det var stas å få være solist for koret.

Gospel var tydeligvis midt i blinken for sangeren, og hun har nå bestemt seg for å bli et fast innslag i koret, i tillegg til å være elev ved kulturskolen.

Godfølelse på scenen

Thea sier selv at hun er altetende i musikksmaken sin.

- Jeg liker egentlig all slags sjangre. Det er å stå på scenen som er artigst. Det gir meg en god følelse, sier hun.

Hun blir sjeldent nervøs i forkant av en opptreden.

- Jeg kan bli litt nervøs hvis sangen ikke sitter helt. Men da tar jeg bare med meg teksten ut på scenen, og så roer det seg, sier hun og forteller at hun bruker mye tid på å forberede seg før hun skal synge foran et publikum.

Overrasket kandidat

Etter hvert ønsker hun også å skrive sine egne låter. Hun ønsker å fortsette med sang og musikk, og se hvor langt hun kan komme.

- Musikk er blitt ganske viktig for meg, og jeg hører på musikk på hver dag. Det er artig å holde på med, sier Thea.

Hun synes det er overraskende at hun er blant kandidatene til å vinne årets talentpris i kultur.

- Det hadde jeg ikke forventet, sier Thea.

- Jeg hadde blitt veldig glad hvis jeg hadde vunnet prisen. Jeg hadde ikke sett for meg å bli nominert i det hele tatt, sier sangfuglen.

Fosna-Folket presenterer vinnerne i uke 25!