- Det er godt å faktisk ha et slikt tilbud, sa stasjonssjef Aage Lyder Longva ved Ørland hovedflystasjon da Forsvarsbygg torsdag overtok den første av ti leiligheter som man så langt har tegnet kontrakt om å kjøpe av Rædergård Entreprenør i Ørland.

Standarden på de gamle forsvarsboligene i Ørland har vært strerkt kritisert etter vedtaket om å etablere kampflybasen i kommunen. Samtlige ti leiligheter Forsvarsbygg så langr har tegnet kontrakt på er flunkende nye. Den første som står ferdig er i det nye boligkomplekset Underhaugen, midt mellom hovedporten til kampflybasen og kommunesenteret Brekstad.

Forsvarsbygg har tegnet kontrakt på ytterligere en leilighet i det samme prosjektet, og i løpet av neste år skal også åtte forsvarsleiligheter som er under bygging ved Skankegrenda, med Austråttlunden som nabo, stå ferdig.

Både for Forsvarsbygg og Ørland hovedflystasjon var det en liten merkedag da entreprenøren kunne overlevere nøkkelen til den første leiligheten.

- En forsvarsansatt må bo godt for å kunne yte sitt beste i jobben, sa Synnøve Hammer som er leder for bolig og kvarter i Forsvarsbygg. Det er Forsvarsbygg som skal eie forsvarsboligene, mens det blir opp til ledelsen ved kampflybasen å avgjøre hvem som blir boende i leilighetene.