- Den nye kommunen vil bli en slagkraftig, sterk og attraktiv kommune, mener gruppen på ni lokale folkevalgte fra Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet som Fosna-Folket møtte på Brekstad mandag kveld.

Tre fra tre partier

I gruppen på ni er Høyre-representantene Thor Bretting, Sonja Mari Berg Christiansen og Hilde Kristin Sandvik Nordaas, Arbeiderpartipolitikerne Gunnhild Tettli, Tonje Iren Sakariassen Sundet og Tina Afrodite Rødde Paulsen samt Senterpartipolitikerne Roy Hoøen, Thomas Hovde og Finn Olav Odde.

- Ved en sammenslåing vil vi kunne tilby et bredere og sterkere tjenestetilbud. Det vil gi en bedre samfunnsutvikling og næringsutvikling, mener gruppen. De trekker også fram at gjennom en sammenslåing med nabokommunen, så vil nye Ørland kunne markedsføres som et Norge i miniatyr, med nærmest ubegrensede muligheter innen turisme og kultur.

- Se framover, se mulighetene. Økonomisk har vi ikke råd til å si nei, sier gruppen på ni.

En felles bekymring de har foran folkeavstemningen 30. mai er manglende oppslutning fra velgerne i de to kommunene.

- Det er ungdommen som er framtida, om de vil påvirke egen framtid må de bruke stemmeretten. Vi håper også at alle de som tenker at dette ikke er så viktig, eller ikke er så nøye for, bruker stemmeretten og oppsøker stemmelokalet, avslutter de ni folkevalgte fra tre ulike partier i Ørland.

HUSKER DU DENNE SAKEN? -Naturlig å legge kommunesenteret til Brekstad!