- Jeg er tilbudt en spennende jobb. Skifte av jobb har ingenting med at jeg ikke har trivdes i Bjugn, men det er tid for andre utfordringer, sier Andersson til Fosna-Folket.

Andersson går fra jobben som kommunalsjef for helse og omsorg i Bjugn ved utgangen av mars, og blir kommunalsjef for helse og omsorg i Kristiansund.

- Det trigger meg å jobbe i en større organisasjon, sier Andersson.

Kommer fra Averøya

Hun har hatt stillingen som kommunalsjef i Bjugn de siste elleve årene.

Andersson forklarer at arbeidsplassen til hennes ektemann, musikklinja på Fosen videregående skole, ble lagt ned i fjor, og at dette var med på å utløse tanken om å flytte på seg.

Hun kommer opprinnelig fra Averøya utenfor Kristiansund, men har bodd i Bjugn i 20 år.

- Verken jeg eller mannen min har en familiær tilknytning til Bjugn, men vi har tre barn som er bjugninger. Vi flyttet hit fordi mannen min fikk seg jobb her. Familien vokste, og vi bygde oss hus, forteller Andersson.

Følg Fosna-Folket på Facebook og Instagram.

Aktiv i idretten

Hun sier at stillingen som kommunalsjef i Bjugn har vært spennende, og fremhever at også arbeidet med Hagen-utvalget i 2011 var interessant.

- Vi fikk i oppgave å utrede en NOU om innovasjon i omsorg. Jeg får fortsatt henvendelser om å komme og prate om den offentlige utredningen, sier Andersson.

Andersson har ellers vært aktiv i idretten i Bjugn på fritiden. Hun har sittet i styret i FK Fosen, vært leder for BØSK i et par perioder, og arrangementsleder for verdenscupen for juniorer to ganger og verdensmesterskapet for juniorer.

Rådmann Emil Raaen sier at det ennå ikke er klart hvordan Andersson vil bli erstattet.

- Vi kan velge å konstituere eller ansette noen i stillingen. Vi har foreløpig ikke tatt en avgjørelse på dette, sier han.