Han uttaler seg på bakgrunn av fylkesrådmann Odd Inge Mjøens uttalelse til fosna-folket.no idag. Beregninger viser at AtB styrer mot 108 millioner kroner i underskudd i år. Fylkesrådmannen sier han vil foreslå å øke kollektivtakstene til høsten.

- Ta bussprisene først

Pendler Engen frykter hurtigbåtprisene vil øke ytterligere.

- I 2008 kostet det 1600 kroner for månedskort på buss fra Fannrem og inn til Trondheim. I dag koster tilsvarende månedskort 1050 kroner. I 2008 kostet månedskort på hurtigbåt mellom Trondheim og Brekstad 2250 kroner, mens tilsvarende kort i dag koster 3065 kroner. Det har vært en voldsom satsing på buss, mens vi langt ifra har sett det samme på hurtigbåt, mener han.

Engen er tydelig på at AtB bør skru opp prisene på buss, før de ser på hurtigbåtprisene.

- Det er ikke lenge siden det var forslag om å øke prisene på hurtigbåt, men det berget akkurat, påpeker han.

Tror hurtigbåtsatsing blir vanskelig

Engen ser AtBs økonomiske situasjon i sammenheng med alt som skal skje på Ørlandet i årene fremover.

- Antall rekrutter ved Ørland hovedflystasjonen vil øke, det blir flere ansatte, og fra neste år blir det sannsynligvis mange anleggsarbeidere som skal ukependle. Jeg tror det blir fryktelig vanskelig å få til en god satsing på hurtigbåt med AtBs økonomi, sier Engen.

Han legger til at han er misfornøyd med kuttet i hurtigbåttilbudet i sommer.

- De tar bort to avganger mellom Trondheim og Brekstad hver dag. Da er tilbudet nesten det samme som det var før de økte tilbudet, påpeker Engen.