Per Sandberg, som er medlem i Stortingets forsvarskomité, sier til fosna-folket.no at han ikke deler Venstrepolitiker Ola Elvestuens bekymring for at Norge kjøper for mange kampfly av typen F-35. Til adressa.no sier Elvestuen at Norge bør kjøpe færre fly, da flykjøpet etter hans mening vil føre til behov for å øke forsvarsbudsjettet for å holde flyene i drift.

- Feil tidspunkt

- Nå er feil tidspunkt å komme med slike bekymringer. Det er vi politikere som bestemmer. Vi må huske at prisen på 64 milliarder kroner omfatter teknisk utstyr og trening, sier Sandberg. Etter planen skal Norge kjøpe inntil 52 fly av typen F-35. De to første, som skal brukes til trening av norske piloter og mannskap, leveres i USA neste høst. Høsten 2017 skal de første flyene på norsk jord stasjoneres på den nye kampflybasen som er under bygging i Ørland.

- Politisk vilje

-Elvestuen glemmer at dette handler om politisk vilje til å sikre at driften av F-35 kommer på plass. Ikke bare i langtidsbudsjettet, men også i de årlige budsjetter, sier Sandberg.

FrP-politikeren, som representerer Sør-Trøndelag FrP på Stortinget, viser også til ferske signaler om at produksjonsprisen per fly av typen F-35 nå kan bli redusert, blant annet ved at nye nasjoner har bestemt seg for å satse på kjøp av F-35.

- Jeg var også kritisk til prisen på F-35 for noen år siden, men er roligere i dag, sier Sandberg til fosna-folket.no.