"Det er trist å se at Rissa kommune ikke bryr seg om miljø og sikkerhet," slik begynner Jensen brevet til Rissa kommune.

Les hele brevet fra Jensen nederst.

Redd for veistikkere

Jensen bor i Finseråsveien i Stadsbygd, og har sett veien forfalle over mange år. I brevet tar han opp flere sikkerhetsmomenter, spesielt skarpt ser han på at ødelagte veistikkere ikke har blitt hentet opp.

- Noen står 30 centimeter opp fra bakken, andre er knekt og står bare noen få centimeter opp fra veien. Det er farlig for biler, men for syklister kan det bli fatale følger, utdyper Jensen til Fosna-Folket.

Familiefaren tar også for seg miljøaspektet ved at plastpinner aldri blir tatt opp.

- Naturen bruker 400 år på å bryte ned plast, så dette er forsøpling også.

Tomt for grus

Det er ikke bare veistikkere som aldri blir hentet opp som er problemet. Men selve veien har også mistet nesten alt av grus. Ifølge Jensen skal berg stikke opp enkelte steder, andre steder er det bare jord eller leiere. Samtidig er vein full av hull.

- Veien har aldri vært bra, den har aldri vært prioritert av kommunen. Hvis de en sjelden gang kommer for å skrape, er nesten ikke skrapa nede i veien. De vet at det ikke er noe grus der og at de vil treffe på berget.

Taxier kjører ikke opp

Skolebarna blir hentet med taxi, men om vinteren kommer ikke taxien frem til huset og ungene må gå ned til hovedveien.

- Det er ikke alltid det blir brøytet her og da tørr ikke taxien å kjøre opp. Da må datteren min gå tre kilometer ned for å møte dem.

- Blir ikke hørt

Det er nesten tre måneder siden Jensen skrev henvendelsen til kommunen, og fortsatt har han ikke mottatt svar.

- Jeg vet ikke hva man skal si. Man føler at man ikke blir hørt. Man har både skoleunge og barnehagebarn og det er trist at dem ikke ser på saken.

Redusert vedlikehold

Ansvarlig for veiene i Rissa er Ivar Asbjørn Fallmyr. Fallmyr er fortiden på ferie og kjenner ikke til saken. Derfor uttaler han seg på generelt grunnlag.

- På grunn av høyt forbruk til vintervedlikehold fikk vi gehør fra politikerne om å bruke mindre penger. Vi har derfor redusert vedlikeholdet i sommer. Det får dessverre negative følger.

Brev fra Frank Jensen til Rissa kommune, sendt 12. mai 2016:

Emne: Farlig vei

Det er trist å se at Rissa kommune ikke bryr seg om miljø og sikkerhet. Finseråsveien har flere veistikker som er defekt og stikker opp av veien, kun de som var hele ble fjernet nå til våren, dette kan få fatale følger om to biler skulle møtes, enda verre for syklende! En annen ting er veistandarden, veiskuldra er høyere enn veien, trenger vel ikke si noe mere mtp det. Veien mangler også grus, det er skrapet så langt ned nå at berg stikker opp, jord/leire andre steder, masse hull ellers.

Frank Jensen

Ivar Asbjørn Fallmyr.