- Man kan si det har vært en kjempehelg for Yrjar. Grand Prix-truneringene er mesterskap der den europeiske eliten er til stede. Det er hakket under World-cup, men et stort internasjonalt stevne med høyt nivå, sier Runa Grydeland på telefon fra Romania.

Hun tok steget opp på det øverste trinnet på seierspallen før første gang som senior da hun vant kvinneklassen med compound-bue.

Mads Haugseth kom også til gullfinalen, og vant sølv.

Runa Grydeland i bueskyttergruppa i Yrjar i de norske fargene. Foto: IL Yrjars bueskyttere

Trigget av fjerdeplass

Grydeland og Haugseth er i norgeseliten som bueskyttere, og begynte innledende skyting allerede torsdag. Grydeland ledet etter de innledende rundene, mens Haugseth var på tredjeplass.

Som mix-team, der en fra dameklassen og en utøver fra herreklassen konkurrerer på samme lag, lå representantene for ørlandsklubben også i tet.

- Det gikk ikke særlig bra da vi skjøt finalen som mixteam. Vi gikk for gull, men endte på en litt sur fjerdeplass. Vi hadde hverken linjene eller hodene med oss, sier Grydeland.

- Vi hadde bare uflaks hele veien og bommet med få millimeter på 10-poengs-linja flere ganger. Jeg merket at jeg ble enda mer sulten på å gjøre det bra i den individuelle skytingen senere på søndag. Jeg var litt ekstra på hugget, sier Mads Haugseth.

Vind

Vimplene flagret med skiftende sidevind under alle de avgjørende øvelsene søndag. Grydeland understreker at forholdene er like for alle utøverne, men at det er tungt å skyte i skiftende vind.

- Det blåste mye og det er tricky når vinden skifter retning og styrke hele tiden. Man kan ikke bare sikte litt til en side, men må se vinden an for hver pil. Vi får jo en del trening med vind. Noen fordeler må man ha i Norge også, sier Grydeland.

- Man skulle tro vi var ekstra vant med å skyte i vind i en klubb fra Ørlandet, men det blåser ikke så mye der vi trener. Det var uforutsigbart i dag. For min del var det mer flaks at det gikk så bra, men det er del av sporten når man skyter med pil og bue utendørs, sier Haugseth.

Mads Haugseth skyter om medaljene. Foto: IL Yrjars bueskyttere

Hardtrening

Haugseth sier målet før Grand Prix-stevnet begynte var å komme til gullfinalen.

- Nå skal jeg ligge i hardtrening mot world-cup i Berlin i høst. Det er også VM i Mexico til høsten, og det er klart jeg har et mål om å komme meg dit, sier han.

- Det er en uslåelig følelse å stå øverst på pallen. Vi legger ned mye arbeid med trening og det gir mye tilbake, sier Runa Grydeland.

Runa Grydeland kunne stå øverst på pallen i et større internasjonalt stevne for første gang som senior. Foto: IL Yrjars bueskyttere