Klokken 01.30 natt til lørdag slo lynet ned bare 15 meter fra ei hytte ved Stokkøya Sjøsenter. På grunn av lang responstid fra det lokale brannvesenet har bedriften egne brannslanger. Disse fikk de nå god trening i å legge ut.

- Det er kronglete og bratt terreng oppover mot hytta, men vi fikk da slangene oppover. Heldigvis kom det et forferdelig regnvær som hjalp til med å slukke brannen før brannvesenet kom, forteller daglig leder ved Stokkøya Sjøsenter, Torild Langklopp.

Lynte i ett

Før alvoret satte inn hadde gjestene latt seg fascinere av den spektakulære forestillingen som naturen bød på da det lynte nesten i ett, men det ble det fort slutt på da det begynte å brenne.

- Det var utrolig tørt i terrenget, så det kunne gått riktig dårlig. Heldigvis fikk vi fastslått at brannrutinene våre fungerer, sier Langklopp.

Fire tusen porsjoner

Ellers i helga førte naturens luner til høy varme og høy omsetning. Lynnedslag satt både terminaler og kasser ut av spill, men Langklopp er sikker på at det ble rekordomsetning.

- Jeg har ikke gått gjennom tallene enda på grunn av kassaproblemene, men i løpet av den siste uka har vi solgt fire tusen porsjoner med mat, og det gir en viss pekepinn på omsetningen. Vi selger jo litt drikke også, minner Langklopp om.