Denne påska inviterer Fosna-Folket åtte relativt kjente fosninger til å delta i en relativt uhøytidelig påske-quiz. De åtte deltagerne møtes først i kvartfinaler, der vinnerne av hver duell går videre til semifinaler. Til sist møtes de to beste i en finale, der vinneren får en ikke helt ubetydelig påske-premie; ett års plussabonnement på Fosna-Folket.

Reality-konge, eller dronning?

I hver quiz-duell får duellantene åtte spørsmål fra åtte forskjellige kategorier; Fosen, lett blanding, sport, kjendiser, merkelige spørsmål, påske, Donald og musikk.

Deltagerne er hentet fra små og store krinker og kroker av Fosen, slik at det også utspiller seg en aldri så liten intern geografisk kamp. Er bygd eller by best på quiz? Hvem ser mest på sport - hvem ser mest på reality-TV?

Andre semifinale

I andre semifinale er det tidligere stortingspolitiker, Torhild Saltvik Aarbergsbotten, som skal kjempe mot revykonge og moromann Odd Ivar Berg. Det var ingen som hadde flere riktige enn quiz-kongen fra Leksvika i kvartfinalene.

- Quizkongen? Er vel langt unna at jeg ville kalt meg det, sier Berg før første spørsmål.

- Nå har jeg sittet og lest meg opp på alt som fins. Det er rett før jeg skal på skitur, så det passer bra, sier Aarbergsbotten rett før semifinaledysten.

1: Fosen

- Hvilke videregående skoler er det på Fosen i dag?

Torhild: – Fosen videregående skole i Bjugn; og så er det i Åfjord, Rissa og Leksvik.Odd Ivar: – Bjugn, Rissa, Leksvik, Ørland. Er det fem totalt?

2: Lett blanding

- Hvem vant den første utgaven av norske Paradise Hotel?

Torhild: – Der melder jeg pass. Har aldri sett Paradeis hotel.

Odd Ivar: – Herregud. Hva heter han da? Det er vel ikke han Petter Pilgaard? Herre min juledag, nå står det stilt her. Jeg sier Petter Pilgaard. Jeg kan ingen andre.

3: Sport

- Hva het John McEnroes svenske erkefiende i tennis på 80-tallet?

Torhild: – Björn Borg, var det ikke?Odd Ivar: – Björn Borg!

4: Kjendiser

- Hvem er realitystjernen Kim Kardashian gift med?

Torhild: – Kanye West? Det er ikke meg som er eksperten på reality (etter at en mørk husbondstemme har visket i bakgrunnen).

Odd Ivar: – Kanye West. Kan vel noe om reality-kjendiser. De er jo vanskelig å unngå. Vi har jo en amerikansk persident som er reality-konge, så det er vanskelig å komme unna.

5: Merkelige spørsmål

- Hvilke farger er det i regnbuen?

Torhild: – Farger i regnbuen? Skal vi se. Det er blått, grønt og rødt, gult, oransje, indigo og lilla. Har fulgt mer med i natrugafstimene enn i reality.

Odd Ivar: – Ja, si det. Rau og oransj, gul og grønn er det i hvert fall, blå og fiolett. Jeg ser på en regnbue nå, på et kart på hytta, så det må være alle. Kona har sjekka på Wikipedia og Google, så det må være seks. Det er helt sikkert det altså.

6: Påske

- Hva skjedde på «langfredag»?

Torhild: – Jesus ble korsfestet og døde.

Odd Ivar: – Da hengte jo Jesus på korset. Han døde da sikkert. Der var kona sikkert i sak. Det var bare på regnbuen hun sjekka, altså. Hun ble litt småirritert. Skal være de fargene.

7: Donald

- Hvilken verdi har lykkemynten til Onkel Skrue?

Torhild: – Det var han derre sønnen min som har flykta fra mora si i påska da... Er det en tiøring?

Odd Ivar: – Herregud så mye Donald Duck-spørsmål, da. Det er i hvert fall et fantasinummer. De har jo et navn på det. Jeg vet da søren. Hvis du regner fra den ble ordnet, så er verdien høyere enn i dag.

8: Musikk

- Hva het sangen Ketil Stokkan deltok i Melodi grand prix med, om et tysk monument?

Torhild: – Brandenburger tor. Jeg har sett på Melodi grand prix også.Odd Ivar: – Brandenburger tår(n), er det ikke?

Resultat: Torhild: 7 Odd Ivar: 5

Dermed er Torhild Saltvik Aarbergsbotten klar for finale i Fosna-Folkets påske-quiz, der hun skal møte DDE-rocker Arnt Egil Rånes.

Sluttspill

27/3 Kvartfinale 1: Idar Vollvik v Knut Sundet 3 v 4 (etter tie break)

28/3 Kvartfinale 2: Torhild Saltvik Aarbergsbotten v Øystein Braseth 5-4 (etter tie break)

29/3 Kvartfinale 3: Gøran Sørloth v Odd Ivar Berg 4-6

30/3 Kvartfinale 4: Børge Rømma v Arnt Egil Rånes v 3-5

31/3 Semifinale 1: Knut Sundet v Arnt Egil Rånes 6-7

1/4 Semifinale 2: Torhild Saltvik Aarbergsbotten v Odd Ivar Berg 7-5

2/4 Finale: Arnt Egil Rånes v Torhild Saltvik Aarbergsbotten

---

Riktige svar: 1=Fosen vgs i Bjugn, Åfjord vgs, Rissa vgs, Leksvik vgs. 2=Petter Pilgaard. 3=Björn Borg. 4=Kanye West. 5=Rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo, fiolett (tommelfingelregel: ROGGBIF). 6=Jesus døde på korset. 7=Tiøring. 8=Brandenburger tor.