- Godtgjørelsene ligger betydelig lavere enn andre sammenlignbare kommuner. Årsaken til at vi ikke foreslår å øke godtgjørelsen mer, er på grunn av den økonomiske situasjonen i kommunen, forklarte rådmann Emil Raaen under møtet.

Ønsket forslaget velkommen

Tore Melhuus (H) ønsket forslaget velkommen, men mente det var rart at møtegodtgjørelsen ikke ble gitt et påslag i samme slengen. Kommunestyrerepresentantene vil få en møtegodtgjørelse på 300 kroner per møte.

- Jeg tror den har stått på stedet hvil siden 1990, så det kan være naturlig at den også økes. Det kan en eventuelt vurdere senere, sa veteranen på kommunestyremøtet.

Følg Fosna-Folket på FacebookInstagram og Twitter.

Raaen mener at kommunen har en vei å gå for å heve takstene, og påpekte at man også justerer opp taksten for tapt arbeidsfortjeneste til politikerne. Maks grense for tapt arbeidsfortjeneste er satt til 3000 kroner per dag.

Forslaget ble enstemmig vedtatt i kommunestyret.

Bestemte ordførerens godtgjøring

Ordførerens og varaordførerens godtgjøring ble også bestemt. Ordførerens godtgjøring settes lik godtgjøringen til stortingsrepresentantene. Den ble sist justert 1. mai 2015, og ligger på 885 491 per år.

Varaordførerens godtgjøring ble satt til 20 prosent av ordførerens godtgjøring.

Lest denne? Slik blir eiendomsskatten i Bjugn

Lest denne? Dette er det nye kommunestyret i Bjugn