Det er mor Lena Sumstad som tar opp problemet med Fosna-Folket, etter mislykkede forsøk på å nå frem til rette vedkommende hos AtB.

– I går måtte jeg selv kjøre ungene til skolen, og i dag måtte de vente i over en time før det til slutt var noen av de ansatte i barnehagen som kjørte dem innover, forteller Sumstad.

AtB administrerer skoleskyssen på vegne av Sør-Trøndelag fylkeskommune og kommunene, ved å ha kontrakter med ulike operatører. I Bjugn er det Trønderbilene som er operatør.

– Stadige forsinkelser

Sumstad sier at det har vært tilsvarende oppstartsproblemer med skoleskyssen hvert år etter at AtB tok over.

– Ungene kommer jo for sent. Den ene dattera mi skulle begynne på videregående nå, der man risikerer å miste plassen sin om man ikke dukker opp tidsnok første skoledag. Jeg har også ei yngre ei som går på ungdomsskolen, og som selvsagt gjerne ville ha med seg den viktige infoen som gis første skoledag. Foreldre må jo nesten kunne dra på jobb i den tro at skolebussen kommer, men det er altså ikke gitt.

Ellers i året er det noe bedre, mener Sumstad, men forsinkelser kan det være da også.

– Stadige forsinkelser på ti, femten minutter er ikke bra for de minste ungene i dårlig vær utover høsten og vinteren. Det blir så ungene totalt mister respekten for tidspunktet bussen egentlig skal komme på.

En feil som dessverre kan skje

Trafikksjef for Fosen hos Trønderbilene, Tordis Vitsø Kjørsvik, forteller at det her dreier seg om en beklagelig sjåførfeil.

– Vi har her en ny tur på bestilling fra AtB, og en ny turnus. Sjåføren vår har dessverre gjort en feil som gjorde at problemene oppstod. Det skal ikke skje, men det kan selvfølgelig skje. Vi beklager dette, og mener at vi ved å sette opp ekstrabuss som har hentet barn som stod uten skyss, har gjort vårt beste for å rydde opp. Vi melder også inn slikt som dette til AtB sin driftssentral, og har en løpende kommunikasjon med dem.

Når det gjelder klager på forsinkelser ellers i året, sier Kjørsvik at noen forsinkelser nesten ikke er til å unngå, med så mange barn og unge som det er på skolene i Botngård.

– Vi har et beredskapssystem med ekstrabuss når det blir for fullt, og noen vil nok dessverre oppleve forsinkelser, for eksempel når de må være med ekstrabussen i stedet for den egentlige avgangen.