– Det har aldri før blitt solgt bruktboliger til denne prisen i Rissa, sier eiendomsmeglerfullmektig Victor Stenumgård i EiendomsMegler1.

Den brukte eneboligen fra 2014 hadde en prisantydning på 3 990 000 kroner. Første bud var på 3 650 000 kroner, men budrunden var ikke over før prisen nådde 4,15 millioner kroner tirsdag forrige uke.

– Positivisme i bygda

Victor Stenumgård, som hadde ansvaret for salget, mener at det er gode tider i boligmarkedet i Rissa. Han tror det henger sammen med aktiviteten på verftet.

– Etter at det begynte å gå bra igjen, så har det blitt mer positivisme i bygda, og folk har rett og slett mer tro på markedet. Når det går godt på verftet, er det gode tider i kommunen. Da er det ikke så farlig å legge i noen ekstra kroner, mener Stenumgård.

Populært område

Den aktuelle boligen har et primærrom på 187 kvadratmeter og ligger på en 754 kvadratmeter stor tomt. Eneboligen har blant annet fire soverom, to stuer og to bad.

– Hva tror du årsaken er til at kjøperen var villig til å betale over fire millioner kroner?

– Boligen er spesiell og såpass ny. Her trengs ikke oppussing – det er bare å flytte rett inn. I tillegg ligger den i Årnseth, som er blant de mest populære områdene i Rissa, sier Stenumgård, og trekker fram nærhet til sentrum og skoler som et stort pluss.

Deler av utsikten fra eneboligen. Foto: Inviso