Litt etter klokken åtte mandag morgen skled et vogntog av veien på fylkesvei 710 i Bjugn kommune.

– Jeg stoppet og vurderte om jeg skulle legge på kjetting, men jeg ble lurt av at det var strødd på toppen av bakken, sier sjåføren til Fosna-Folket.

Etter drøyt to timer i grøfta var vogntoget i ferd med å komme løs. Foto: Erik Eikebrokk

Kjente et dump

Det var i en lang, slak venstresving i «Hårstadbakken», øst for Botngård sentrum, at tilhengeren mistet grepet og dro bilen med seg til venstre.

– Jeg stod helt i ro da vogntoget begynte å gli. Det var spesielt å kikke i sladrespeilet og se at tilhengeren begynte å røre på seg. Tilhengeren trakk bilen med seg, og jeg kjente et dump da vogntoget traff grøfta.

Da vogntoget, som var på vei til Brekstad, stoppet, stod tilhengeren et par meter utenfor veien, og bilen på skrå over begge kjørefeltene.

– Man spekulerer ganske fort på hva man skal gjøre når noe sånt skjer, men man har jo ikke så mye å stille opp med. Det gikk som i sakte film, sier sjåføren.

Det ble kødannelser i begge retninger under selve redningsarbeidet. Foto: Erik Eikebrokk

Ekstremt glatt

For ikke å hindre trafikken greide sjåføren å styre hele vogntoget til siden av motgående kjørefelt, slik at det ene kjørefeltet var åpent. På veien var det ekstremt glatt.

– Jeg spekulerte på hvorfor det ikke var strødd der, det var jo strødd på toppen av bakken - og her er jo veien så skeiv også. Men det er nok ikke så greit å være brøytemannskap når det snør tidlig på morgenen og fryser på rett etterpå, sier sjåføren.

Bergingsbil ble tilkalt, og etter drøyt to timer var vogntoget endelig løs igjen. Da hadde det vært kødannelser i begge retninger. Hendelsen medførte verken personskader eller skader på bilen.

– Heldigvis kom det ingen biler imot da det skjedde. Jeg var ikke redd, men utrivelig, det var det, sier sjåføren.

Samtidig som veien ble ryddet, ble det strødd i bakken. Nærmere halv elleve var veien åpen igjen.