Formannskapet i Bjugn kommune ønsker å iverksette strakstiltak for å bedre skole og helsetilbud.

Utredning

Et samlet formannskap ba tirsdag 6. juni rådmann Emil Raaen om en utredning. Rådmannen ble bedt om å undersøke mulighetene for salg av deler eller alle aksjer i Trønderenergi, snarest mulig. Et eventuelt salg skal finansiere bygging av ny ungdomsskole i Botngård og rehabilitering av eksisterende helseanlegg.

– Andelen man eventuelt vil selge er en politisk beslutning. Vi vet ikke hvor lang tid en slik prosess eventuelt vil ta. Det vil blant annet avhenge av om man finner fram til enighet med en eventuell kjøper, skriver rådmannen til Fosna-Folket.

Bygging av ny ungdomsskole og helseanlegg skjer, ifølge forslaget, så snart finansiering og planlegging er på plass.

Det ble også diskutert om det var aktuelt å selge kommunens aksjeposter i FosenKraft. Det var det bred enighet om at det ikke var.

Helsebehov

Ordfører Ogne Undertun (Ap) innledet formannskapsmøtet med å fortelle om en forventet markant økning av mennesker over 70 år i kommunen, de neste ti årene.

– Dette utløser store helsebehov og det trengs betydelige tilskudssordninger på området, sa han.

Statistisk sentralbyårs befolkningsmodell viser at antallet eldre (over 67 år) i Bjugn kommune vil øke fra dagens 883 til 1 024, i løpet av de neste fire årene.

I sitt forslag til økonomiplan for 2018-2021, skriver rådmannen: «Kostnadsbildet knyttet til demografien fører til at utgifter knyttet til eldre vil kunne øke med over 11 millioner i løpet av økonomiplanperioden.»

Fellesforslag

Fellesforslaget fra formannskapet ble enstemmig vedtatt. Nå skal saken opp til behandling på kommunestyremøtet 20. juni.

Botngård skole ble bygd i 1964, og totalrenovert i 2005. Skolen hadde i 2015, i følge kommunens hjemmesider, rundt 507 elever. På formannskapsmøtet kom det frem at flere av skolens tidligere spesialrom har blitt tatt i bruk som undervisningsareal.

– Det er ikke besluttet å selge aksjer. Men jeg er bedt om å utrede et mulig salg, bemerker Raaen.