Utbedringen av den 13 kilometer lange grusvegen er en del av prosjektet Fosenvegene. Nå er vegen stengt for gjennomkjøring.

Vegen er stengt i dette krysset. Omkjøring kan skje om Framverran på vegen til venstre.

-Vegen blir stengt for gjennomkjøring mellom Melting og krysset med fylkesveg 191 ut uke 28. Omkjøring i denne perioden blir om Framverran for bilister som skal kjøre mellom Verrabotn og Meltingen, sier byggleder Henrik Skog Tømmervik i Statens vegvesen.

Ferdig til sommerferien

Nå er om lag 15 personer i arbeid med vegen.

- Det vi i hovedsak gjør er breddeutvidelse og forsterking av vegen slik at vi kan legge asfalt i 6,5 meters bredde på toppen. Kurvaturen blir omtrent den samme som er i dag. I midten av neste uke starter vi asfaltering av strekningen mellom Meltingen og krysset med fylkesveg 191. Den skal være ferdig til sommerferien, sier Skog Tømmervik.

Må stenge

Det pågår arbeid flere steder på strekningen mellom Meltingen og Verrabotn nå, men etter sommerferien blir det fullt fokus på den siste strekningen mot Verrabotn.

Her blir det laget pukk som blir benyttet til forsterkning og utvidelse av vegen.

- Da blir vegen sannsynligvis helt stengt i to til tre uker, og det blir ikke noen omkjøringsmuligheter. Dennes trekningen skal asfalteres i løpet av høsten, sier byggelederen.

To bruer

Når det er gjort gjenstår to mindre prosjekter på strekningen mellom Meltingen og Verrabotn.

- Vi skal bygge to nye bruer samt litt veg i tilknytning til dem. Det er brua over Prestvågelva og brua ved Sørvågen. Arbeidet med dem vil starte opp neste vår, og hele prosjektet skal være ferdig høsten 2018. Noen dato er ikke satt ennå, sier Skog Tømmervik.

Her ved Sørvågen skal det bygges ny bru.

Totalt koster utbedringen av fylkesveg 193 om lag 87 millioner kroner, opplyser bygglederen.

Ingen episoder

Han synes bilistene tar anleggsarbeidet som nå foregår på en fin måte.

- Jeg har ikke hørt fra anleggsarbeiderne om noen episoder. Mitt inntrykk er at bilistene har forståelse for at vi har vært nødt til å stenge vegen for gjennomkjøring og at det kan bli noe venting enkelte steder, sier byggeleder Henrik Skog Tømmervik.