Fredrikstad Bueskytterklubb som i år feirer sitt 60-årsjubileum arrangerte årets Norgesmesterskap, i idylliske omgivelser ved Kongsten fort, og påfølgende finalerunder i Gamlebyen.

Mange medaljer

Compoundskytterne stakk av med andre, tredje- og fjerdeplass. Mads Haugseth tok sølv, Håkon Jenssen tok bronse, og Robin Haugseth skjøt seg til en fjerdeplass.

I klassen herrer compound 50 tok John Olav Stranden sølv, i tillegg til at Mads, Håkon og John Olav fikk bronse for innsatsen i lagskytinga for herrer.

- Artig å være med

Bueskyttermamma Marit Haugseth er stolt av bueskytterne fra IL Yrjar, og selv om hun selv har en liten pause fra skytingen så var det flott å være med ned til Fredrikstad for å heie frem resten av gjengen.

– Joachim Henningsen Skogen tok en fin fjerdeplass, og Janne Skogen sikret seg en sjetteplass for kvinnene. Jeg var med som heiagjeng i år, men det var veldig artig å være med på NM, det ble Yrjar sitt år i år, sier hun.

Leder for IL Yrjars bueskyttere, Håkon Jenssen er godt fornøyd med prestasjonene under årets NM.

- Vi var jo ikke så mange som reiste nedover, vi var vel åtte stykker tilsammen, fra rekrutt til herre 50. Det er sjelden at så mange fra samme klubb gjør det så godt, det var et artig NM for oss, forteller Jenssen.

Klare for VM

Selv om været skiftet fra "pess-regn" til sol og fint vær, så klarte bueskytterne fra IL Yrjar seg godt. Det har vært en god sommer, konkluderer Jenssen.

Snart skal også både Runa Grydeland og Mads Haugseth delta i VM i Mexico som holdes fra 15.-22 oktober.

- Mads Haugseth og Runa Grydeland gjorde det også godt under World Cup i Berlin nylig, der ble det niendeplass på Mads og syttendeplass på Runa. Det har vært en bra sommer. Vi sliter litt med rekrutteringen til klubben, så vi håper jo at vi får vist oss frem litt med dette. Vi vil gjerne ha flere medlemmer, og når vi nå får september på oss så starter vi med innendørsskyting. Da er det greit å få med nybegynnere, forteller Jenssen.