Seks entreprenører har levert inn anbud på den planlagte nye barnehagen i Botngård i Bjugn, - Århaugen barnehage. Saken skal behandles i formannskapet førtskommende tirsdag, 13. februar.

Fosenhus fra Bjugn har levert inn det rimeligste anbudet med en pris på omlag 35,9 millioner kroner. I ordførerens innstilling foreslås det å innlede kontraktsforhandlingermed entreprenøren.

Starter i juni?

- Det betyr ti mann i arbeid i omlag åtte til ni måneder, fastslår han. For tiden har firmaet cirka 35 ansatte. Omsetning for selskapet i 2012 var over 55 millioner kroner. I løpet av den siste tida har bygging av innflygingsradaren på Kopparen i Bjugn vært det største prosjektet.

Fosenhus har for øvrig mange boliger under bygging.

- Denne byggingen er spredt på ulike steder, sier han, og legger til at det største boligprosjektet, Seter-feltet i Botngård, vil bli et stort prosjekt så snart at området er regulert, trolig før sommerferien tar fatt.

Århaugen barnehage vil få seks avdelinger med 110 -120 barn, og egne lokaliteter for barn med spesielle oppfølgingsbehov.  Bygget vil bli cirka 1200 m2.

"Barnehage-spesialist"

Fosenhus har en betydelig erfaring med bygging av barnehager.

Her er listen over barnehagene og skolene:

Nesset barnehage, Frøya Kommune

Dolmøy barnehage, Hitra Kommune

Hårberg barnehage, Ørland Kommune

Iladalen barnehage, Trondheim Eiendom

Stabburet barnehage,  Trondheim Eiendom

Gjørtlerveien barnehage, Trondheim Eiendom

Fiolsvingen BH Trondheim Eiendom

Haugtussa barnehage, tilbygg, Bjugn kommune

Vallersund oppvekstsenter (barnehage på skolen), Bjugn kommune

Stoksund oppvekstsenter (barnehage på skolen), Åfjord kommune

I tillegg  har entreprenøren vært delaktig ved Futura barnehage i Ørland kommune

Mange i arbeid

FosenHus har har lagt inn anbudet med flere underleverandører,   - grunnarbeider - Fremstad AS, rørfag -   Sverre Pettersen AS, elektro -  FosenKraft Installasjon AS, ventilasjon - Fosen Ventilasjon AS, malerarbeider - Fargesenteret Bjugn.