Stiftelsen UNI besluttet på sitt styremøte forleden  å bevilge 62.500 kroner til Kystlaget Trondhjem som restaurerer M/F Gamle Stoksundferja. Dette skriver stiftelsen i en pressemelding.

Alt arbeide her baseres på frivillighet og dugnadsånd.

Kystlaget har kjøpt og overtatt M/F Gamle Stoksundferja. Det er et langsiktig prosjekt å få den vernet, istandsatt og sertifisert, og støtte fra både Riksantikvaren og andre støttespillere er derfor helt nødvendig.

Båten står på Riksantikvarens lister.

Målet er å få fartøyet ferdig til sesongen 2015 for så å kunne drifte den kommersielt på fjorden. Ferga skal tilbakeføres så godt som mulig og vil bli et aktivum for hele byen.

Denne gang søkes det om midler til restaurering av kobling/gir, som er påkrevet for å kunne kjøre den til Hardanger Fartøyvernsenter for restaurering.

Fergegruppa har for tiden cirka 16 medlemmer som har som oppgave å bevare M/F Gamle Stoksundferja som ligger ved blåskuret Fosenkaia. MF Stoksundferja ble bygd i Risør i 1963 som byggenummer 194.  Ferga ble satt i trekantsambandet Revsnes – Stokkøya – Linesøya i 1963.

Ferja eies av Stoksundferja AS som er heleid av Kystlaget Trondhjem.

Styret i Stoksundferja AS består av styreleder Audun Podsada, Marius Petter Wick og Johan Terje Lines som styremedlemmer.

Leder i fergegruppa er Johan Terje Lines.