Kommunestyret skal også ta endelig stilling til satsene på eiendomsskatten som er planlagt innført fra nyttår samt godtgjøring til de folkevalgte og nivåer på avgifter og gebyrer for 2016.

Den nye rådmannen i Bjugn, Emil Raaen, la frem sitt budsjettforslag for kommunestyret for tre uker siden. Han påpekte at Bjugn kommune ser mot et driftsunderskudd på nærmere 15 millioner kroner i år, og er langt unna en bærekraftig drift.

- Vi må foreta nedbemanning og oppsigelser. Rådmannen opplever dette som et nederlag, sa Raaen blant annet.

Siden budsjettforslaget ble lagt frem, er det blitt gjenstand for diskusjon i de ulike partiene, og forslaget er også behandlet i formannskapet.

Høyre og SV vil legge frem alternative budsjett for kommunestyret, og har blant annet tatt til orde for at kommunen må spare inn langt mer på kultur i stedet for å gjennomføre de kuttene rådmannen foreslår innenfor oppvekst og helse, pleie og omsorg.

I budsjettforslaget legger rådmannen opp til en innsparing på 400 000 kroner. Både SV og Høyre mener det er mulig å spare inn over én million kroner innenfor sektoren.

Ordfører Ogne Undertun (Ap) har blant annet signalisert at de vil spare 200 000 kroner mer på kultur enn det rådmannen legger opp til, at de ønsker å styrke spesialundervisningen innenfor grunnskolen, og at de ønsker å unngå de SAVA-kuttene det er lagt opp til i budsjettforslaget.