Styreleder Kim Olstad i Fosen Motorsport Club er soleklar i sin holdning til ungdommelig råkjøring.

– Hvert svartspor som legges igjen på asfalten er negativt for oss, sier han.

Bane

Etter en del episoder med råkjøring og kappkjøring på Fosen mener styreleder Olstad at behovet for en motorsportbane er større enn noensinne. Interessen rundt arrangementet ”Åpen gate” på Brekstad sist høst fortalte mye om interessen for motorsport på Fosen. I øsende regnvær var det fullt av folk og biler i Industrivegen på Brekstad for å overvære ”burning” og råkjøring.

– Det er på tide at noe skjer i denne saken snart for det er et skrikende behov for en motorsportbane på Fosen, mener Olstad.Kim Olstad har en klar oppfatning av hvem råkjørerungdommene er, og mener at klubben kan gi denne gruppa et tilbud som kanaliserer råkjøringa inn i organiserte former.

– Bare se til Frøya. Der har antallet råkjøringer gått ned med en tredjedel etter at de fikk bygd en bane. Alle medlemmene våre spør oss om når det blir bane og når det blir treff, forteller han.Nulltolleranse

Klubbens holdninger til medlemmer som råkjører er imidlertid helt klar. Det fører til innkalling på teppet og utestenging i en periode.

– Fosen Motorsport Club har nulltoleranse mot råkjøring på vegene, fastslår Kim Olstad.Les også: To unge menn kappkjørte med bilene fulle av ungdommerLes også: Kappkjørte med bil på julaften: – Et under at liv ikke har gått tapt