For å ta seg dit, må leksværingen prestere på topp i de to uttaksrennene.

- Om jeg finner godformen og går gode skirenn, så vet jeg at jeg er med i diskusjonen, sier Berg om sjansene for å bli tatt ut til Junior-VM.

Nær landslagsplass

Berg fremstår i dag som Fosens store håp på kvinnelangrennssiden. 19-åringen var nær ved å komme inn på juniorlandslaget som teller seks utøvere. Nå må Berg trolig danke ut en av de seks på juniorlandslaget for å ta seg til Junior-VM i Park City i Utah.

- De har muligheten til å ta ut åtte jenter og åtte gutter til Junior-VM, men historien viser at det som regel blir tatt ut seks jenter og seks gutter, forteller Berg.

Svensk åpning

Leksværingen gikk sist helg sesongåpningen i Bruksvallarna i Sverige. Der fikk Berg med seg en fin 4. plass på 5 kilometer klassisk.

- Det gikk greit i helga. Jeg fokuserte mest på å gå teknisk bra, sier hun.

Selv mener Berg at hun har tatt steg i riktig retning i sesongoppkjøringen.

- Jeg har tatt noen steg teknisk. Jeg synes det har gått bra i sommer og i høst, med unntak av et lite skadeavbrekk, forteller hun.

I høyden

I første omgang er det to konkurranser som har høyeste prioritet for Berg. Det er de to uttaksrennene til Junior-VM. Det første er på Lillehammer den andre helga i desember, mens mulighet nummer to er tidlig i januar. Skulle Berg bli blant de seks norske kvinnene som trolig blir tatt ut, venter betydelige utfordringer i Park City i Utah. Byen ligger nemlig over 2000 meter over havet.

- Da må det vel høydetrening på Våttåhaugen til?

- Det spørs om jeg må oppå Kjerringklumpen og da, fleiper Berg før hun legger til:

- En uke med tilvenning i USA før konkurransene bør i så fall holde, sier Berg.