Adkomstveien til vindparken fra Inner Austdalsvatn og opp Austdalslia bygges Åfjordsfirmaet Johs. J. Syltern fra Åfjord. De har fått dette oppdraget av Statkraft som gjennomfører utbygginga på vegne av Fosen Vind AS. Til neste sommer skal vegen ligge klar.

Sikkerheten

– Det vil bli lagt stor vekt på helse, miljø og sikkerhet under byggearbeidet, sier HMS-leder Lise Hegvik i Statkraft.

Dette vil stå i høgsetet fra første stund, og være med under rigging, tilkjøring av utstyr, etablering av bolig-, kontor- og utstyrsrigg. Først skal det skje skogshogst i vegtraseen før de bryter seg på bygginga av den 2150 meter lange vegen inn til fjellområdet.

Prosjektleder Jostein Syltern sier de vil ha et arbeidslag på fem til seks mann i arbeid. De vil ha til rådighet et par gravmaskiner, en dumper og en borerigg. Etter hver vil de kjøre på plass et knuseverk. Terrengarrondering og beplantning er en del av oppdraget som vil komme mot slutten av prosjektet.

En mer utfyllende sak blir å lese i papiravisa.

Ferdig i 2019

Storheia vindpark blir Norges største vindpark med sine 80 vindturbiner. Totalt over seks mil vei skal bygges i vindparken. I 2019 skal vindturbinene monteres og samme år skal parken stå ferdig.