Snittalderen på de frammøtte var dog relativt høy.

Hestmo

Alle partiene som stiller liste til årets valg i Osen var representert: Fremskrittspartiet, Høyre, Seterlista, Senterpartiet, Arbeiderpartiet og koalisjonen KrF og Venstre som stiller felles liste.

Det var sektorsjef for oppvekst og kultur, Kjell Petter Hestmo, som ledet debatten. Han hadde gått gjennom de lokale partiprogrammene og innledet på de ulike felten, etter at partiene selv hadde vært gjennom en kort presentasjon av seg.

Tema for tema

Kultur var første tema, og i den forbindelse ble det flere spørsmål knytta til drifta av Osen bygdatun på Vingsand. Deretter fulgte spørsmål rundt kommunal eiendomsskatt, og ikke minst innføringen av generell eiendomsskatt i kommunen.

Sistnevnte var det flere som hadde spørsmål om fra salen.

Hestmo konkluderte med at det er uro og misnøye rundt prosessen som er i gangsatt i kommunen, ikke minst når det gjelder beregningene som er gjort av de ulike eiendommene.

Oppvekst

Oppvekst i Osen ble også et godt debattert tema, etter at Ap ble utfordret på at partiet i sitt program har lovet PC til alle elever i Osen.

– Får vi styre, så skal dette innfris, lovte Ap-kandidat John Einar Høvik.

Solvår Anita Johansen på Seterlista, som til daglig jobber ved skolen på Setervika, kunne bekrefte at elevene der allerede har hver sin PC. Ved Strand barne- og ungdomsskole er imidlertid ståa en annen.

Per A. Rødøy, fra KrF/V-lista, mente det mellommenneskelige er vel så viktig å ha for øye i skolen, hvilket han fikk støtte av fra flere.

Debatten dreide seg snart om forholdene for unge i Osen generelt, og hvordan man skal skape en så trygg og god skole som mulig.

Sist

Følgende partier fikk representanter i kommunestyret etter valget i 2011:

* Fellesliste KrF/Venstre 32 prosent av stemmene, 5 representanter (+5)* Arbeiderpartiet 24 prosent av stemmene, 4 representanter (+1)* Seter og Angen kretsliste 11 prosent av stemmene, 2 representanter* Senterpartiet 10 prosent av stemmene, 2 representanter* Bøgdalesta 9 prosent av stemmene, 1 representant (-2)* Fremskrittspartiet 8 prosent av stemmene, 1 representant (-1)

Mange hadde møtt opp for å følge debatten. Foto: Terje Dybvik
Kjell Petter Hestmo styrte debatten. Foto: Terje Dybvik