– I utgangspunktet skal annonsen ligge ute til slutten av august, forteller Ådne Røkkum. Han er kultursjef i Bjugn kommune, men også ansvarlig for en god del næringsaktiviteter i kommunen.

– Vi er positivt overrasket over interessen vi har opplevd. Snart skal vi gå igjennom porteføljen av interessenter. Mange har presentert konsepter for økonomi og drift, og virker seriøse. Vi må ta runder med dem og høre hvilke som vil være med videre i prosessen, samtidig som vi selvsagt må vurdere hva som er best for Bjugn og Fosen.

Viktig med overnattingstilbud i Botngård

Det er et kommunalt foretak som eier bygget, som i dag er utleid til Bjugin Bed & Breakfast AS. Det er primært den anstrengte kommuneøkonomien som gjør at Bjugn kommune ønsker å avslutte sitt eierforhold. Samtidig er det et uttrykt ønske fra kommunestyret at bygget også for fremtiden skal brukes til hotelldrift.

– Vi holder muligheten for andre alternativer åpne, men helst ser vi at en kjøper eller leietaker vil fortsette med hotelldrift i bygget. Vi er midt i en spennende tid med rivende næringsutvikling i Bjugn, og vi ser det som en kjempestyrke å ha et overnattingstilbud i selve Botngård.

Et ønske også fra næringslivet

– Dette er noe som også det lokale næringslivet ønsker seg, sier Røkkum.

– For eksempel har vi en av Norges tre innendørs skøytehaller her, der det skal være NM i oktober. Da er det jo viktig å kunne tilby overnattingsplasser. Ikke minst er turismen generelt økende i Norge, med blant annet mange flere nordmenn som ferierer i eget land.

Man kan selvsagt la annonsen bli liggende ute lenger enn det som opprinnelig var planen, men avtalen til de nåværende leietakerne utløper ved nyttår, og da er det ønskelig at nye eiere eller leietakere er klare.

– Så snart vi har gjort en oppsummering av aktuelle kandidater, vil vi presentere dem for styret i foretaket, avslutter Røkkum.