I dag møttes formannskapspolitikerne i Rissa og Leksvik, pluss noen til, til felles møte i Vanvikan. Kommunestruktursaken stod på sakskartet.

Kommunesenteret blir Rissa

En del av møtet ble brukt til gruppearbeid, og blant spørsmålene var hvor kommunesenteret bør ligge dersom Rissa og Leksvik slår seg sammen. Et annet gikk på hva den nye kommunen skal hete, og hvordan kommunevåpenet bør se ut.

Det var stor enighet om at administrasjonssenteret  i den nye kommune bør ligge i Rissa. De fleste var av den mening at administrative oppgaver burde utføres både i Rissa og Leksvik, men at fagmiljøene ikke burde deles på to steder.

Fjordland?

Noen sterke meninger om navnet på en eventuell ny kommune har ikke politikerne. Det kom forslag på både Fosenfjord og Rissvik, men mange mente at det bør utlyses en konkurranse om det nye navnet blant befolkningen i dagens to kommuner.

- Fosenfjord minner meg om en pakke margarin, mente en av møtedeltakerne.

- Landets fineste

Dersom politikerne som var samlet i Vanvikan i dag får bestemme hva som blir det nye kommunevåpenet, seiler Leksviks emblem bokstavelig talt sterkt fram.

- Det minner meg om stavnen i en båt, og jeg synes det er landets fineste kommunevåpen. Derfor mener jeg det må bli kommunevåpenet i en ny kommune, sa Rissa-ordfører Ove Vollan (H). Det fikk han gehør for i møtet.