- Jeg har fritidsbolig ved Rønsholmen ved Garten. Jeg bruker den så mye jeg kan. Nå får jeg brukt den mer, sier Glenn Andersen.

1. Oktober begynner Mascot Høie-Gründer Morten Berg den planlagte nedtrappingen sin og Andersen tar over som administrerende direktør i selskapet.

LES OGSÅ: Mascot Høie får ny sjef

Avslutte først

Andersen sier planen frem mot ny jobb etter sommeren først og fremst er å avslutte de prosjektene og oppgavene han har i dag som innkjøpsdirektør i Skanska Norge.

- Jeg skal ikke prøve å ha to jobber samtidig. Nå skal jeg avslutte den jobben jeg gjør i Skanska og gjøre overtakelsen for medarbeiderne der så god som mulig. Det er viktig å avslutte der jeg er på en god måte, sier han.

- Jeg er selvfølgelig i dialog om å lære mer om en ny bransje, det er et skifte fra bygg til noe annet. Jeg har fulle arbeidsdager der jeg er foreløpig, sier den påtroppende sjefen.

Spennende virksomhet

Andersen sier det ønske om å få brukt flere av de erfaringene han har gjort gjennom et variert karriereløp er en av flere grunner til at han gleder seg til å begynne i ny jobb.

- Jeg ønsker å få brukt flere av erfaringene mine i et større spenn av oppgaver. Virksomheten Mascot Høie har fått til veldig mye spennende og har etablert en god posisjon. Det har jeg lyst til å være med på å bygge videre på, sier han.

Kontinuitet

Andersen er fra Trondheim, og tok sin utdannelse i økonomi ved HiST og dretter Stockholm School of Economics. Karriereveien har tatt han innom lederstillinger i bryggerlibransjen i Ringnes, dagligvarebransjen i ICA Norge og byggebransjen.

- Det er en kjempestyrke at Morten (Berg) fortsetter som styreleder og er tilgjengelig for selskapet videre. Det blir veldig nyttig for meg å ha en styreleder som har så god kjennskap til virksomheten helt fra oppstarten, sier Andersen.

- Det blir litt et epokeskifte når Morten overlater den daglige leder-rollen til noen andre.

Tilstede

Andersen sier familien ikke flytter fra Trondheim til Ørlandet nå.

- Jeg kommer til å være mye på Ørlandet. Det tror jeg er veldig viktig. Ledere må være en del av samfunnet de jobber i, uten tvil, sier han.

- Jeg har med meg noen nye impulser inn i selskapet samtidig som vi skal videreføre alt det gode som har ført Mascot Høie dit selskapet er i dag. Forhåpentlig blir det en fin miks for utvikling inn i fremtiden, sier Glenn Andersen.