Sentrumsbrua vil være stengt fra mandag klokka 12.00 til Skjærtorsdag klokka 18.00. Årsaken er at arbeidet med reservebrua vil kreve mye plass. Vegvesenet beklager at hovedfartsåra til kommunen stenges.

- Dette er dessverre eneste mulighet, skal man få på plass reserve-brua. Den er 39 meter lang, og skal monteres ferdig på land. Deretter skal den skyves nøyaktig utover den gamle brua. Dette vil skje på sentrumssida, og vil kreve mye plass. Vi har funnet ut at arbeidet ikke kan kombineres med biltrafikk, sier Olav Storsve i Statens vegvesen.

Vegvesenet advarer også mot å benytte den alternative veien mellom Stordalen og Sørdalen. Tilstanden til veien er trolig svært dårlig.

- Vi ønsker ikke omkjøring den veien. Mye nedbør og telehiv har satt preg på forholdene. Vi frykter at veien skal bryte sammen ved mye trafikk, fortsetter Olav Storsve.

Flomskadene på Mælan-brua var som kjent større enn først antatt. Statens vegvesen besluttet derfor å montere ei reservebru over elva. I første omgang regnet man med at trafikken stort sett kunne gå som normalt. Gammelbrua inspiseres for øvrig hver eneste time, på grunn av skadene på midtpilaren.

- Vi har funnet ut at arbeidet ikke kan kombineres med biltrafikk, sier Olav Storsve i Statens vegvesen.