Torsdag fikk ettersøksansvarlig i Rissa kommune, Ronald Haarberg, melding om at det var observert en skadet hjort i en kornåker i Hasselvika.

To skudd

- Det var noen som ryddet kraftlinja som så hjorten og meldte fra til meg. Mens jeg lette etter den fant jeg forholdsvis ferske vommer fra to andre hjorter. Den skadde hjortekolla fant jeg i en havreåker. Den var stygt skadeskutt. Den hadde et svært skuddsår i høyre bakfot. Etter at jeg hadde avlivet den så jeg at den hadde to skudd i seg, forteller Haarberg.

Han kontaktet deretter viltnemda som ikke hadde fått noen melding om skadeskutt hjort. Viltnemda politianmeldte derfor saken.

Benektet kjennskap til skytingen

Haarberg antar at skadeskytingen kan ha skjedd onsdag kveld da beboere i området har hørt fem raske skudd og observert biler i det aktuelle området.

- I ettertid har jegerne som har skutt de to hjortene jeg fant vommene av kontaktet meg. De innrømmet at de hadde skutt to hjorter, en stor og en liten, men de sa de ikke visste noe om den skadeskutte kolla, forteller Haarberg.

Haarberg liker ikke at folk driver jakt like før mørket setter inn. Risikoen for skadeskyting er stor, og dersom det er flere dyr samlet, noe det ofte er når hjorten kommer fram for å beite om kvelden, kan det være vanskelig å få skutt skudd nummer to på riktig dyr.

- Kveldsjakt er skummelt

- Kveldsjakt er skummelt.  Skadeskyting kan skje alle, men da må man varsle i fra. Det er varslingsplikt når man mistenker at man har skadeskutt et dyr. I dette tilfellet er varslingsplikten ikke overholdt, sier Haarberg.

Han lurer også på hvilken ammunisjon som er brukt under skadeskytingen.

- Jeg har aldri sett et slikt skuddsår. Det må være ammunisjon beregnet på elefantjakt som er brukt, sier Haarberg som håper politiet vil prioritere saken med den skadeskutte hjortekolla.